22.3.2016

Volvon raskaan kaluston robottivaihteisto opetteli ryömimään

Volvo Trucks

Ryömintävaihteiden avulla liikkeellelähtöjen pitäisi sujua hiukan kivuttomammin jopa 325 tonnin kokonaismassalla.

Volvo Trucks täydentää raskaan kaluston vaihteistovalikoimaa uusilla versioilla automatisoidusta I-Shift-vaihteistosta. Tarjolle tulee yhdellä ja kahdella ryömintävaihteella varustetut vaihteistoversiot, joiden avulla jopa 325 tonnin kokonaismassan ajoneuvo pääsee liikkeelle varmemmin. Samalla uudet ryömintävaihteet tarjoavat paremmat mahdollisuudet hitaaseen tarkkuusajoon 0,5-2 km/h nopeuksissa.

– Ryömintävaihteilla varustetun I-Shiftin ansiosta raskaat, automatisoidulla vaihteistolla varustetut kuorma-autot voivat säädellä vauhtiaan ryömintänopeudella ja peruutuksissa kokonaan uudella tavalla. Raskaita kuormia kuljetettaessa ei enää tarvitse pelätä tilanteita, jotka voivat estää liikkeellelähdön, kertoo Volvo Trucks Suomen tuotepäällikkö Juha-Matti Raatikainen.

Volvo Trucks I-Shift

Käyttötehtävästä riippuen I-Shift -vaihteisto on saatavilla yhden tai kahden ryömintävaihteen versioina, joita voidaan tarvittaessa täydentää myös kahdella peruutukseen tarkoitetulla ryömintävaihteella. Peruutusvaihteiden avulla on mahdollista ajaa tavanomaista tarkemmin vaativissa tilanteissa. Ryömintävaihteiden merkitys korostuu vaikeassa maastossa, upottavilla ja liukkailla pinnoilla sekä tietysti raskailla kuormilla.

Suoravaihdevaihteiston yhteydessä yhdellä ryömintävaihteella varustetun vaihteiston välityssuhde on 19:1 ja ylivaihdevaihteiston kanssa 17:1. Kahden ryömintävaihteen kanssa pienempi välityssuhde on molemmissa vaihteistotyypeissä 32:1. Pienempi ryömintään tarkoitettu peruutusvaihde on suoravaihdevaihteiston yhteydessä peräti 37:1 välityssuhteella. Ryömintävaihteilla varustettu I-Shift on saatavilla 13- ja 16-litraisten moottoreiden yhteyteen Volvon FM-, FMX-, FH- ja FH16 -kuorma-autoihin.

Lähde ja kuvat: Volvo Trucks

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat