11.7.2016

VW, BMW ja Daimler teräskartellitutkinnassa

teräskartellitutkinnassa

Autovalmistajien lisäksi teräskartellista epäillään autoalan alihankkijoina toimivia Robert Boschia ja ZF:ää.

Volkswagen-ryhmä, Daimler ja BMW-ryhmä ovat joutuneet Saksan kartelliviranomaisten etsintöjen kohteeksi. Viranomaiset tutkivat ovatko autovalmistajat sekä alihankkijat ZF ja Robert Bosch osallistuneet teräskartelliin. Tutkintaan kuuluu myös toistaiseksi nimeämätön kuudes autoalan yritys. Opel on kuitenkin kiistänyt osallisuutensa kartelliin ja sen tutkintaan.

Viranomaiset suorittivat kesäkuun 23. päivä etsinnät valmistajien toimitiloihin etsiessään todisteita hintakartellista. Etsintöihin osallistuivat kartelliviranomaisten lisäksi myös poliisi ja rikostutkijat.

– Vahvistamme, että liittovaltion kartelliviraston edustajat tutkivat Wolfsburgin toimistot osana tutkimuksia. Volkswagen tukee viranomaisen tutkintaa, kommentoi Volkswagenin edustaja.

Daimler, ZF ja BMW ilmoittivat myös, että niiden toimistoihin on suoritettu etsintä ja yhtiöt tukevat tutkimuksia. Myös Boschin mukaan yhtiön konttorit Stuttgartin lähistöllä Zuffenhausenissa ja Gerlingen-Schillerhöhessä ovat joutuneet etsintöjen kohteeksi.

Lähde: Automotive News Kuvituskuva: Volkswagen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy