Honda Super Cub 125

Ajoneuvot Moottoripyörät MP19 Uutinen 31.1.2019

100 000 000 ihmistä ei voi olla väärässä – Honda Super Cub lopultakin Suomeen

Maailman eniten valmistettu moottoripyörämalli Honda Super Cub saapuu vihdoin Suomeen. Ja on tietysti esillä MP19-messuilla.

Vuodesta 1958 eri versioina tuotannossa olleen Honda Super Cubin valmistusmäärä ylitti muutama vuosi sitten sadan miljoonan kappaleen rajan. Mallin valmistus jatkuu yhä.

”Prätkien Hiace”

– Jos jonkin moottoripyörämallin voi sanoa olevan ”prätkien Hiace”, niin tämä on se. Kaikki mitä fysiikan lakien mukaan on mahdollista tehdä moottoripyörällä, niin joku on jo tehnyt tai ainakin yrittänyt sitä Super Cubilla, maalailee Oy Brandt Ab:n Honda-myyntipäällikkö Patrick Manner maailman myydyimmän moottoripyörämallin asemaa markkinoilla.

Honda Super Cub 125

Suomeen tuotava Super Cub on 125-kuutioinen, ilmajäähdytteinen ja nelitahtinen. Erikoista siinä on automaattikytkin, eli kytkinkahva puuttuu kokonaan. Vaihdepolkimella polkaistaan vaihde päälle ja Super Cub lähtee liikkeelle kaasukahvaa kääntämällä. Nelivaihteinen Super Cub on yksipaikkainen. Tämän vuoden mallissa on edelleen tunnistettavia piirteitä alkuperäisestä 60 vuoden takaisesta ensimmäisestä Super Cubista.

Honda Super Cub 125

Nykytekniikkaa

Polttoainejärjestelmänä on Hondan PGM-FI -ruiskutus. Nykylainsäädännön vaatimusten mukaisesti etujarrussa on ABS-järjestelmä. Takajarru puolestaan on perinteinen rumpujarru. Perinteistä ulkonäköä korostaa koteloitu ketjurakenne.

Honda Super Cub 125

– Vaikka tämän tyyppisen ajoneuvon päämarkkinat ovat ihan muualla kuin Suomessa, niin pitäähän meidän maahantuojana tarjota asiakkaille tätä kaikkein legendaarisinta Hondaa ikinä, perustelee Manner.

Kiinnostus uutuutta kohtaan on ollut kovaa, ja Manner lupailee pyöriä saatavan Suomeen lisää, jos messujen jälkeen näyttää siltä että nyt maassa oleva erä viedään käsistä.

Honda Super Cub 125

Moottori: nelitahtinen, yksisylinterinen nelitahtimoottori
Iskutilavuus: 125 cc
Teho: 7,1 kW (9,5 hv) / 7500 r/min
Vääntö: 10,4 Nm / 5000 r/min
Voimansiirto: automaattikytkin, neljä vaihdetta ja ketjuveto
Istuinkorkeus: 780 mm
Akseliväli: 1245 mm
Tankin tilavuus: 3,7 litraa
Paino tankattuna: 109 kg
Hinta: 4390 €

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Honda

Kaikki koeajot

Uusimmat