Ajoneuvot Moottoripyörät 13.11.2015

1,2 miljoonaa testikilometriä – tuloksena rengasuutuus Dunlopilta

Dunlop lanseeraa uutuusrenkaan eurooppalaisille motoristeille. Testiohjelman aikana ajettiin yli miljoona kilometriä. Uutuusrengas on sovitettu eurooppalaisille teille.

Moottoripyörärengasvalmistaja Dunlop Europe on lanseerannut eurooppalaisille teille mitoitetun rengasuutuuden. Uutuus tulee myyntiin tammikuussa 2016 kaikkiaan 18 eri koossa. Sen luvataan soveltuvan erityisesti suorituskykyisiin moottoripyöriin. Uutuus tottelee hivenen persoonallista nimeä European RoadSmart III ja sen pintakuvio on valmistajasa mukaan radikaali. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä, jää vielä toistaiseksi arvailujen varaan.

Uusi RoadSmart III -rengasuutuus on suunniteltu, kehitetty ja valmistettu samassa Dunlopin Euroopan innovaatiokeskuksessa kuin vuoden 2015 voittoisat Isle of Man TT -kilparenkaat. RoadSmart III on saanut hyväksynnän tuotantoa varten Dunlop Europen historian intensiivisimmän ja tiukimman testiohjelman jälkeen.

Yli miljoona testikilometriä

RoadSmart III:n suunnittelun ensisijaisena tavoitteena oli eurooppalaisten teiden ja motoristien tarpeisiin vastaaminen. Saavuttaakseen high performance -rengasluokituksen Dunlop Europen insinöörit ovat suorittaneet 31 kuukauden testi- ja kehitysohjelman, joka koostui kaikkiaan 1,2 miljoonan ajokilometrin arvioinneista.

Dunlop Europe Moton markkinointijohtaja Andy Marfleet kertoi testiohjelman poikkeuksellisesta mittakaavasta.

– Saavuttaaksemme tavoitteemme, joka oli luokassaan erinomainen rengas eurooppalaisille teillä ajaville motoristeille, arvioimme yli 200 erilaista rengasseosta ja rakennevaihtoehtoa. Yli 31 kuukauden ajan keskityimme intensiivisessä testiohjelmassamme uusiin materiaaleihin, pintakonsepteihin ja edistykselliseen seoksen kehittämiseen saavuttaaksemme lopullisen renkaan kokoonpanon.

Suorituskykyä kylmään ja märkään

Renkaan erikoinen pintakuvio on Dunlop Europen Advanced Design Studion käsialaa. Siinä käytetään kulutusta kestävää seosta ja ainutlaatuista iGT- teknologiaa, jossa pintaurat yhdistyvät. Yhdistelmä on valmistajalle uusi.

– RoadSmart III näyttää erilaiselta ja on erilainen. iGT-teknologian tarkoitus on parantaa märän kelin suorituskykyä, mikä on erittäin tärkeä ominaisuus eurooppalaisille motoristeille, etenkin mantereen pohjoisosissa. Lisäksi innovatiivinen pintakuvio parantaa kestävyyttä ja tasaista kulumista renkaan koko käyttöiän ajan. Näiden teknologioiden avulla saavutimme tavoitteemme tuottaa rengas, jonka suorituskyky on vahvempi pitempään. Rengas on nyt saanut hyväksynnän tuotantoa varten, ja paljastamme lisää teknisiä tietoja vuoden 2016 alussa, Martfleet toteaa.

Lähde ja kuva: Dunlop

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat