Ajoneuvot | Uutinen | 12.6.2020

15 millimetrin ero: uusi Škoda Octavia Scout on tuttu mökkiteiden farkkuversio

Uusinkin Octavia-perhe laajenee odotetusti harraste- ja mökkikäyttöön suunnitellulla malliversiolla. Škoda Octavia Scout on aina nelivetoinen ja auton maavaraa on korotettu 15 millimetrillä – varmuuden vuoksi.

Jaa artikkeli

Luonnollisesti uuden Škoda Octavian mallistoon kuuluu myös Combi-farmarimallista jalostettu Scout. Vakiovarusteinen huonon tien paketti tarkoittaa pohjasuojien lisäksi 15 millimetriä korkeampaa maavaraa. Ei olekaan ihme, että 2007 ensiesitelty malliversio on saanut suosiota erilaisten harrastajien ja mökkeilijöiden keskuudessa.

Škoda Octavia Combi Scout sopii hyvin myös vetoautoksi, sillä 200-hevosvoimaisen TDI EVO dieselmoottorin parina auton suurin sallittu vetomassa on 2 000 kilogrammaa. Tavaratilaa farmarissa on nyt 640 litraa. Scout saa aina vakiovarusteena mukautuvat Matrix Led -ajovalot.

Škoda Octavia Scout

Moottorivaihtoehtoja on kolme, joihin kuuluu kaksi versiota 2.0 TDI:stä. Jo mainitun 200-hevosvoimaisen version lisäksi tarjolla on 150 hevosvoiman versio. Bensiinivaihtoehtona Scoutissa on 190 hevosvoiman 2.0 TSI. Kaikkien moottoreiden yhteydessä Scout on aina varustettu seitsemänvaihteisella DSG-kaksoiskytkinautomaatilla ja nelivedolla.

Taloyhtiön parkkipaikalla Scoutin erottaa muista Octavia-malleista logojen lisäksi erilaisista puskureista, keulan ja perän alleajosuojista sekä helmojen ja pyöränkoteloiden mustista seikkailumuoveista. Led-sumuvalot kuuluvat nekin Scoutin vakiovarustukseen. Alleajosuojien lisäksi myös sivupeilit ovat hopeanharmaat.

Škoda Octavia Scout

Sisätiloissa Octavia Scout tekee eroa muuhun mallistoon kojelaudan koristelistoilla, ThermoFlux-verhoilluilla istuimilla ja esimerkiksi poljinten metallisilla pinnoilla. Verhoilun kontrastitikkaus on Scoutissa toteutettu ruskealla värillä.

Škoda julkistaa tarkempia tietoja Octavia Scoutista heinäkuun alussa. Samalla merkki vihjaa kertovansa myös muista Octavia-malliston uutuuksista.

Lähde ja kuvat: Škoda

Jaa artikkeli

Keskustelu