Alpine A4810

Ajoneuvot Esittely Uutinen 11.4.2022

Alpine A4810 – toteutuessaan täysiverinen superauto, joka nielee vetyä

Alpine tarjoaa makealla konseptillaan mahdollisuuksia niin torinolaiselle muotoiluinstituutille kuin vetyvoimanlähteellekin.

Tätä ei olisi varmaan monikaan nähnyt tulevan sen jälkeen, kun Alpine hiljattain kertoi tulevasta täyssähköisestä mallistostaan, mukaan lukien crossoverista. Nyt Renault-konsernin ehkä sitä luovempaa päätä edustava ranskalaismerkki tarjoaa puitteet täysiveriselle superautolle, jonka muotoilusta on vastannut Istituto Europeo di Design (IED) Italian Torinosta.

Alpine A4810

 

IED on käyttänyt A4810:n suunnittelussa kaikenlaisia mahdollisia nykyteknologian mahdollistamia työkaluja sekä myös perinteisempiä keinoja, kuten luonnostelua. 3D-tietokonesimulaatiot, animaatiot sekä Human Machine Interface edustavat sitä nykyaikaisempaa päätä. Koska suunnittelusta on vastannut instituutti, kuuluu tavoitteisiin myös vahva tutkimus- ja oppimisulottuvuus.

Alpine A4810

”Super berlinette 2035”

Alpine haastoi IED:n suunnittelemaan auton teemalla ”super berlinette 2035.” Tämä ranskankielinen termi on tavallaan sanaleikki, sillä esimerkiksi A110:n perinteinen korimalli ei ole ”coupé” vaan ”berlinette”, italian kielessä vastaava termi on ”berlinetta”. A4810 on superauto eli ”super berlinette”, ja nimenomaan tutkielma siitä, miltä sellainen voisi näyttää ensi vuosikymmenen puolessavälissä.

Alpine A4810

Sisätila on vielä vähän vähemmän tältä vuosikymmeneltä.

Alpinen tiedotteessa annetaan ymmärtää, ettei auto ole aivan tavattoman kaukana liikennekäytöstä. Siitä huolimatta hämärän peitossa ovat yksityiskohdat vetyvoimalinjasta. Alpine kertoo, että voimalinja rakentuu periaatteessa aivan kuten perinteisemmissäkin superautoissa. Tästä voi siis rivien välistä lukea, että kyseessä voisi olla vetykäyttöinen mäntämoottori.

Alpine A4810

Kaksipaikkaisen A4810:n pituus on 5,09 metriä, leveys 2,01 metriä, mutta korkeus vain hieman yli metrin.

Mallinimi A4810 saattaa kuulostaa ranskalaisen seututien numerolta, mutta tosiasiassa siihen liittyy hienoa symboliikkaa. 4810 on Mont Blancin, Euroopan korkeimman vuoren, huippukorkeus metreissä. Mont Blanc kohoaa Alpeilla (Alpine). Se on myös kirjaimellisesti Ranskan ja Italian välimaastossa, aivan kuten A4810:nkin.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Alpine

Kaikki koeajot

Uusimmat