American Car Show 2017

Ajoneuvot Autonäyttely 28.3.2018

American Car Show 2018 – neljä näyttelyä yhdellä lipulla

American Car Show 2018 valtaa Helsingin Messukeskuksen pääsiäisenä. Yhdellä lipulla tarjolla on American Car Show, Tuning Car Show, Motorsport 2018 sekä MC Heaven.

Jo 41. kertaa järjestettävä American Car Show on kohonnut pienen piirin harrastetapahtumasta Suomen suurimmaksi alan harrastajien ja koko perheen pääsiäistapahtumaksi.

Helsingin Messukeskus tarjoaa upeat puitteet yhdistää saman katon alle neljä eri näyttelyä. Aihepiirinä kaikissa on viimeistä yksityiskohtaa myöten hiotut autot ja moottoripyörät, joten alasta kiinnostuneille riittää nähtävää koko päiväksi.

American Car Show makupalat

American Car Show

Näyttelyyn kelpuutetaan vain parhaimmin viimeistellyt teknisen osaamisen ja käsityötaidon näytteet. Klassisia ”Amerikan autoja” on paikalla niin Suomesta kuin muualtakin maailmasta.

Esimerkkinä ACS:n autoista käy kalifornialaisen Scott’s Hotrods Shopin vain 90 päivässä rakentama rankasti modifioitu Chevrolet Suburban 1972. Autossa on ilmajousitus ja tätä autoa varten teetetyt erikoisvanteet. Autoa on chopattu 2,5 tuumaa.

Suomalaista käsityötaitoa näyttelyssä edustaa muun muassa Virve Salosen upea Mercury Coupe vm. ’39.

Virve Salosen Mercury Coupe

Tuning Car Show

Näyttelyssä on tuhansien työtuntien tuloksena syntyneitä sporttisia, moderneja ja ainutlaatuisia autokaunottaria. Valikoima kattaa perinteisten urheiluautoklassikoiden lisäksi myös mielikuvituksellisia ajopelejä, joissa lähtökohtana on ollut kaikkea muuta kuin urheilu- tai klassikkoauto.

American Car Show

Samaan näyttelyyn mahtuvat niin eurooppalaiset, japanilaiset kuin amerikkalaisetkin autot.

Motorsport 2018

Motorsport 2018 -näyttelyn järjestävät yhdessä FHRA, AKK Motorsport ja Suomen Moottoriliitto SML. Näyttely tarjoaa hienon läpileikkauksen suomalaiseen motorsporttiin sekä lajiesittelyjä.

American Car Show

Näyttävän kaluston lisäksi näyttelyssä on mahdollista törmätä myös niillä kilpaileviin kuljettajiin ja kysellä kuulumisia kilpailukauden kynnyksellä.

MC Heaven

Yhdessä Kopteri Magazinen ja Bomber Magazinen kanssa järjestettävä MC Heaven -näyttely kokoaa yhteen tämän hetken hienoimmat rakennetut moottoripyörät. Valikoima kattaa yhtä hyvin 1900-luvun alun klassikoita kuin uusimpia vuosimalleja. Tyylisuuntia on laidasta laitaan, katupyöristä kisalaitteisiin.

American Car Show 2017

Jos kuvittelet nähneesi ja kokeneesi jo kaiken, niin näyttelyyn kannattaa tulla ihmettelemään vaikkapa pohjalaisten moottorihullujen rakentamaa kahdeksansylinteristä tuplaturbo-leikkuupuimuria.

Lisäksi sunnuntaina ohjelmassa on FHRA Auction -atuohuutokauppa, jossa myydään sekä museorekisteröityjä että vielä projektivaiheessa olevia ajoneuvoja. Valikoima kattaa niin amerikkalaiset ja eurooppalaiset autot kuin moottoripyörät ja pappa-Tunturit.

ACS – pääsiäisen ykköstapahtuma

Aukioloajat:
Perjantai 30.3. 10.00 – 18.00
Lauantai 31.3. 10.00 – 18.00
Sunnuntai 1.4. 10.00 – 18.00

Liput (ennakkohinta/ovelta)
Päivälippu 16v alkaen     25 € / 29 €
Päivälippu 7-15v             15 € / 19 €
Kokoaikaranneke            35 € / 39 €
Lapset alle 7v ilmaiseksi

Liput ennakkoon www.shop.messukeskus.com tai www.tiketti.fi

Lisätietoja näyttelystä: www.fhra.fi/americancarshow

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat