Ajoneuvot Autonäyttely Tapahtumat Uutinen 30.9.2021

Auto 2022 -tapahtuma ensi vuonna – odottavan aika on pitkä

Odotettu koeajotapahtuma on valitettavasti siirtynyt jälleen kerran eteenpäin. Auto 2022 -tapahtuma on tarkoitus järjestää Messukeskuksessa 25.–27.11.2022.

Valitettavasti upea Helsingin Messukeskuksessa järjestetty Auto 2018 -tapahtuma on ehtinyt jo unohtumaan monelta. Seuraajaa joudutaan odottamaan neljäskin vuosi, sillä Auto 2022 -tapahtuma järjestetään 25.–27.11.2022 samassa paikassa.

Odotettu koeajotapahtuma oli tarkoitus järjestää alun perin jo marraskuussa 2020. Harmiksemme jouduimme uutisoimaan viime kesänä tuon tapahtuman siirrosta marraskuulle 2021 isosti myös taloudellisista syistä johtuen. Koeajoihin painottuva tapahtuma päätettiin pitää poissa koronan jaloista ensin vuoden siirrolla ja nyt toisella.

Pitkittyneen koronatilanteen kerrotaan vaikuttaneen  tapahtumaan valmistautumiseen ja mahdollisuuksiin järjestää monimuotoinen koeajotapahtuma. Nyt siirretään katseet vuoden 2022 marraskuuhun – toivottavasti tällä kertaa aikataulu pitää. Se saattaa toisaalta tarkoittaa mielenkiintoisia uutuuksia, sillä vetyäkin vihjataan.

Auto 2022 -tapahtuma

Autoala valmistautuu innolla ensi vuoden yhteiseen koeajotapahtumaan. Automallien valikoima on viime vuosina laajentunut ja valikoimassa tulee olemaan aikaisempaakin monipuolisempi kattaus eri tarpeisiin soveltuvia automalleja.Meneillään oleva käyttövoimamurros on nimittäin tuonut monia mielenkiintoisia uutuuksia mallivalikoimaan

Tällä kertaa tapahtuma laajenee entisestään juuri sähköistyksen myötä olennaisiin palveluihin. Koeajotapahtumassa erityisesti ladattavilla autoilla on suuri merkitys ja tapahtuma lupaa esitellä ensi vuonna autojen lisäksi monipuolisesti myös erilaisia latauspalveluja ja autoilun oheispalveluja.

– Vuoden aikalisä on vallitsevassa tilanteessa tarpeellinen, vaikka autoala olisikin mielellään toivottanut suomalaiset tutustumaan autouutuuksiin jo marraskuussa. Käyttövoimien kavalkadiinkin on odotettavissa uusia avauksia. Ladattavien autojen lisäksi tapahtumassa voidaan ensi vuonna nähdä jo vetyautojakin, kertoo toimitusjohtaja Tero Kallio Autotuojat ja -teollisuus ry:stä.

Auto-tapahtuma järjestettiin edellisen kerran vuonna 2018 ja silloin tapahtumassa vieraili 27 000 kävijää. Koeajoja ajettiin kolmen päivän aikana lähes 3 000. Ensi vuonna Messukeskuksessa on luvassa aiempaakin laajempi tapahtuma, sillä tapahtuman suunnitteluun on poimittu ideoita myös muualla toteutetuista autojen esittelytapahtumista.

Messukeskus järjestää Auto 2022 -tapahtuman 25.–27.11.2022 Helsingissä yhteistyössä Autotuojat ja -teollisuus ry:n kanssa. Tuskin maltamme enää odottaa.

 

Kuvituskuvat: Antti Hentinen/Moottorin arkisto, Lähde: Messukeskus

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat