Auto 2018

Ajoneuvot Auto 2018 8.11.2018

Auto 2018 – rutkasti uutuuksia Suomen ensiesittelyssä

Auto 2018 –tapahtuma järjestetään viikonloppuna Messukeskuksessa. Listasimme Suomen ensiesittelyssä olevat automallit ja niitä onkin hurja määrä.

Suomen ensiesittelyssä olevat automallit kiinnostavat aina yleisöä ja niitä on Auto 2018 – tapahtumassa runsaasti. Moottori on jo aiemmin uutisoinut itse tapahtumasta. Lisäksi Moottorin verkossa on tiedotettu tapahtuman lähes 200 auton koeajomahdollisuudesta.

Osittain näiden lisäksi, mutta osin myös koeajettavana, on laaja kirjo ensimmäistä kertaa maassamme näytillä olevia autoja. Sekaan mahtuu myös muutama konseptiauto ja osa autoista taas poistuu maastamme heti messujen jälkeen. Koettavaa todellakin riittää tulevan viikonlopun tapahtumassa ja listamme lisäksi näytillä on valtava määrä jo aiemmin nähtyjä uudehkoja automalleja.

Audi Q3

Audi Q3 on merkin ensimmäinen uuteen kosketusnäytöllä tehtyyn käyttöjärjestelmään siirtyvä pienempi automalli.

Suomen ensiesittelyssä

Epäreilun tasapuolisesti listaamme Auto 2018 -tapahtumassa Suomen ensiesittelyssä olevat autot valmistajien mukaan aakkosjärjestyksessä. Näistä ensimmäisenä on Audi, jolla onkin tarjota peräti kolme uutta myyntiin tulevaa mallia ja Audi Elaine -konseptiauto. Merkin ensimmäinen sähköauto e-tron kahminee palstatilaa, mutta lisäksi myös kompaktit A1 ja Q3 on syytä huomata.

Saksalaismerkeistä myös BMW onnistuu kolmen uutuuden esittelyssä. BMW 3-sarja ja 8-sarjan coupé ovat matalammat vaihtoehdot ja korkeutta kaipaavalle on katumaasturi X5. Premium-luokkaan tähtäävän uudehkon merkin uutta, katumaasturin ja tila-auton rajamailla liikkuvaa, mallia edustaa DS 7 Crossback.

BMW 3-sarja

Baijerilaisten pienempi urheilusedan on tarjonnut vuosikymmenten aikana 15 miljoonan kappaleen edestä ajamisen iloa arjen keskelle, ja nyt on jälleen yhden uuden 3-sarjan aika.

Sama teema jatkuu, sillä SUV ja crossover on automaailman nykymuotia. Uusi Honda CR-V on ensiesittelyssä messuilla, mutta täysin toisenlaisen lähestymistavan SUV-luokkaan ottaa Norjasta lainalla käyvä vetyayto Hyundai Nexo. Sen sijaan Jeepin uudistuneet Wrangler ja Renegade tuovat maastoautoilun historiaa nykypäivään.

Kaikki uutuudet eivät onneksi kuulu korotettuun ryhmään. Kia ProCeed on Ceedin sportswagonia menevämpi farkkuperä. Lexus tarjoilee perinteistä porrasperämuotoa kirjainyhdistelmällä ES, mutta myös yhden crossoverin UX-mallilla.

Lexuksen kanssa premium-luokkaan kuuluva Mercedes-Benz marssittaa matolle neljä uutta. A-sarjan sedanin lisäksi myös B-sarja ja katumaasturi GLE on ensiesittelyssä. Neljäs uutuus on C-sarjan dieselhybridi C 300 de.

Peugeot 508 PureTech 225 S&S GT EAT8

Peugeot 508 tarjoilee näyttävää perheautoilua täysin uudessa paketissa, vaikka nimi on säilynyt samana.

Opel Ampera-e on toteutettu voimalinjansa osalta alusta loppuun sähköisenä ja vaikka auto ei ole uusi, niin se on ensimmäistä kertaa esillä Suomessa. Tapahtumassa esitellään myös Opel Combo Life XL eli mallin seitsemänpaikkainen versio. Opelin kanssa nykyään yhteistyötä tekevän Peugeotin kuumin uutuus 508 on myös paikalla.

Suomen ensiesittelyssä on myös uudistunut Porsche Macan. Samoin Renault tarjoilee crossoverin ja sporttista menoa, mutta kahdessa eri automallissa. Nämä ovat pienen kasvojenpäivityksen saanut Kadjar sekä vihdoin Suomessa nähtävä Megane R.S..

Cupra Ateca on uuden merkin ensimmäinen oma malli ja urheilullista henkeä huokuva SUV. Oikeastaan Cupra kuuluisi mainita jo aiemmin omana merkkinään, mutta mielleyhtymät ovat vielä tiiviisti Seatin yhteydessä. Seat Tarraco sen sijaan on tämän tutun merkin suuri katumaasturi.

Škoda Vision X

Vision X on Škodan konseptiauto, jolla vihjaillaan merkin pienimmän katumaasturin saapumisesta.

Škoda Kodiaq RS on löyhästi ajateltuna näiden kahden edellisen yhdistelmä. Suuria tiloja ja paljon vääntöä tarjoileva malli ei kuitenkaan ole merkin ainoa esillä oleva uutuus. Škoda Vision E ja Škoda Vision X edustavat konseptiautoja.

Suzukin osastolta voi löytää täysin uuden Jimnyn lisäksi uudistuneen Vitaran. Japanilaiskollegan Toyotan osastolla on myynnistä poistunutta Avensista paikkaamaan sekä Toyota Camry että RAV4 Hybrid. Vain aakkosissa viimeiseksi jäänyt Volkswagen ensiesittelee uuden pienen katumaasturin, joka on nimeltään T-Cross.

 

Lähde: Maahantuojat, Messukeskus. Kuvituskuvat: Moottorin Arkisto/ Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat