Ajoneuvot Uutinen 14.9.2018

ProCeed palaa perän kanssa: sporttifarkku täydentää Kia Ceed -mallistoa

Kia Ceed -mallistosta voi nyt valita kahden farmarin väliltä.

Elämyksellisempään suuntaan mallistoaan laajentava Kia on paljastanut Ceed-mallistoonsa toisen farkkuperän, Proceedin. Mallinimi on ennestään tuttu, mutta aiemmin – ja aika paljon vaikeammin kirjoitettuna – Pro_Cee’d – viittasi kolmioviseen korimalliin.

Kolmiovisten suosion laskiessa napakka mallinimi uhkasi jäädä tarpeettomaksi, mutta Kia löysi sille uuden kodin shooting brake –tyylisestä farmarityypistä. Proceed on siten Ceed-malliston toinen farmarimalli, asettuen Ceed Sportswagonia menevämmäksi versioksi. Näistä Proceed on 5 milliä pidempi ja peräti 43 milliä matalampi. Viistosta perästä huolimatta tavaratilan kooksi kerrotaan 594 litraa.

Kia on innokas korostamaan auton urheilullisuutta, ja sitä tarjotaankin vain GT Line ja GT-varusteluilla.

Mittasuhteita

Matkassa on kuitenkin pieni mutta. Proceed seuraa samannimistä konseptiautoa, joka todellakin käänsi päät Frankfurtin autonäyttelyssä viime vuonna. Näyttää kuitenkin siltä, että konseptimallin upeat linjat on väännetty vähän väkisin Ceedin perusrakenteelle. Yksityiskohdat näyttävät samalta, mutta mittasuhteet kertovat toista.

Kia Proceed

Konseptimallin yksityiskohdat ovat todella lähellä lopullista, mutta mittasuhteet eivät ole taipuneet etuvetoisen perheauton perusrakenteelle: pidentyneet ylitykset sekä eteenpäin siirtynyt tuulilasi vaihtavat menevyyden pullukkuuteen.

Hintaluokassaan Proceed on toki erittäin näyttävä. Mutta miltä se näyttäisikään, jos auto olisikin rakennettu Stingerin näyttävän takavetorakenteen päälle?

 

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Kia

Kaikki koeajot

Uusimmat