Toyota Camry

Ajoneuvot Esittely Pariisi 2018 3.10.2018

Ison Toyotan paluu: Camry eurooppalaistuu komeasti

Suomeenkin palaava legendaarinen Toyota Camry laajentaa japanilaisvalmistajan tarjontaa paljon ajavien mieleen.

14 vuoden tauon jälkeen Eurooppaan palaava Toyota Camry on epäsuora korvaaja tutulle Toyota Avensikselle. Mallistovertailussa Camry ottaa puolikkaan askeleen ylöspäin Avensikseen verrattuna, joka näkyy sekä matkustamon tiloissa ja laatuvaikutelmassa. Iso sedan viehättääkin varmasti paljon ajavia ja runsaiden takatilojen puolesta ostajakuntaa saattaa löytyä myös taksitoiminnan parista.

Toyotan modulaariseen TNGA-rakenteeseen pohjautuva Camry jakaa niin sanotun GA-K-pohjalevyn yhdessä uuden RAV4:n kanssa. Valmistajan mukaan rakenne tuo etuja varsinkin korin vääntöjäykkyyden ja painopisteen kanssa. Ergonomian ja ajomukavuuden lisäksi Camryssä on tavoiteltu hiljaisuutta.

2,5-litraiseen bensiinimoottoriin perustuva Toyotan itselataava hybridijärjestelmä vauhdittaa isoa sedania 218 hevosvoimalla. 0–100 km/h taittuu 8,3 sekunnissa. NEDC-syklin mukainen korreloitu hiilidioksidiarvo on alkaen 98 g/km ja WLTP-syklillä mitattuna 116 g/km, joskin kyseessä ovat alustavat arvot ennen lopullista tyyppihyväksyntää. Arvot lupaavat kuitenkin Camrylle hyvää autoverokohtelun ja yritysasiakkaiden suhteen.

Toyota Camry

Suomessa uusi Toyota Camry nähdään alkuvuodesta ja hinnoista kuultaneen lisää marraskuun Auto 2018 -tapahtumassa.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Toyota

Kaikki koeajot

Uusimmat