Ajoneuvot | Uutinen | 21.6.2018

Totta kuin Camryn paluu: Toyotan iso sedan saapuu takaisin Eurooppaan

Ounastelujen jälkeen se on totta: Toyota Camry saapuu takaisin Eurooppaan – ja Suomeen.

Jaa artikkeli

Vuonna 1982 esitelty ja sen jälkeen yli 19 miljoonan myynnin nakuttanut Toyota Camry palaa Eurooppaan. Maailman suosituimpiin kuuluva iso sedan saapuu takaisin vanhalle mantereelle 14 vuoden tauon jälkeen. Camryn paluuta on ounasteltu jo pidempään, sillä Toyota on ollut eräänlaisessa umpikujassa Avensiksen ikääntymisen ja kutistuvan sedanmarkkinan kanssa.

Kahdeksannen sukupolven Camry nojaa Toyotan uuteen TNGA-pohjarakenteeseen. Edellisiä sukupolvia räväkämpi ulkomuoto ja voimakkaammin muotoiltu matkustamo piilottavat alleen D/E-segmentin sedanin, joka ylpeilee ajomukavuuden ja ergonomian lisäksi hiljaisuudella.

Voimalinjana nähdään valmistajan tuttua itselataavaa hybriditekniikkaa, mutta bensiinimoottori on Camryssä peräti 2,5-litrainen Dynamic Force Engine. Ainakin Camryn Yhdysvaltojen versiossa bensiinimoottorista saadaan 176 hevosvoimaa ja hybridijärjestelmän yhteisteho on 206 hevosvoimaa.

Pituutta Camryllä on Yhdysvalloissa noin 4,88 metriä ja sen akseliväli on 2,82 metriä. Leveyttä sedanilla on 1,84 metriä ja korkeutta on maltilliset 1,45 metriä.

Toyota Camry palaa paluu Eurooppaan

Ei huonompi paikka, vaikka kyseessä onkin yhdysvaltalainen Toyota Camry XLE Hybrid.

Euroopassa Toyota Camry nähdään alkuvuodesta 2019 ja Suomeen isohko japanilaissedan saapuu samoihin aikoihin.

Lähde ja kuvat: Toyota

Lue myös:

Jaa artikkeli

Keskustelu