Ajoneuvot | Uutinen | 18.6.2018

Toyota goes Gazoo: vihreätä valoa GR Super Sport Conceptille!

Japanilaisyhtiö hullaantui Le Mans -menestyksestä ja ilmoitti GR Super Sport Conceptin olevan työn alla.

Jaa artikkeli

Le Mansin vihdoin nimiinsä pokannut Toyota ilmoitti aloittaneensa virallisen kehitystyön tammikuussa Tokion autonäyttelyssä esitellyn GR Super Sport Conceptin tiimoilta. Le Mans -kilpuri TS050 Hybridistä tekniikkansa lainaava konseptiauto oli Toyotan näkemys seuraavan sukupolven hybridisuperautosta. Nyt konseptiunelma pyritään tuomaan myös tuotantoon asti.

Toyota GR Super Sport Concept Gazoo Racing

Toyota Hybrid System-Racing (THS-R) on vaikea nimi voimalinjalle, mutta sen taustalta löytyy kahdella turboahtimella varustetun 2,4-litraisen V6:n ja sähkömoottorin yhdistelmä. Järjestelmän yhteistehona on vaatimattomasti 1 000 hevosvoimaa (735 kW). Käytössä on TGR WEC -tiimin koko kuuden vuoden kokemus moottoriurheilun kestävyyssarjasta.

Toyota GR Super Sport Concept Gazoo Racing

– Maailman vaativimpiin kuuluvassa World Endurance Championship -moottoriurheilusarjassa ja Le Mansissa kilpaileminen on auttanut meitä kehittämään johtavaa sähköhybriditeknologiaamme ja mahdollistanut, että siirrämme tietotaitoa tuotantoautoihimme. Autoalan lähestyessä suurten muutosten aikakautta intohimonamme on edelleen kehittää autoja, jotka ovat todella innostavia, linjasi Gazoo Racing Companyn toimitusjohtaja Shigeki Tomoyama.

– Jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa asiakkaillamme on mahdollisuus päästä tämän uskomattoman koneen ratin taakse ja kokea sen hämmästyttävä voima ja ajettavuus, Tomoyama ylisti.

Lähde ja kuvat: Toyota Gazoo

Lue myös:

Jaa artikkeli

Keskustelu