Škoda Vision X

Ajoneuvot Autonäyttely Geneve 2018 Uutinen 7.3.2018

Pienempään päin: Vision X enteilee Škodan pienintä katumaasturia

Škoda Vision X vihjaa myös maakaasun ja kevythybridin yhdistelmästä.

Jos katsoo Škoda Vision X:n räväkän vihreän värin ja kristallikiiltoisten logojen läpi, voi autosta hahmottaa varsin paljon tulevan tuotantoauton muodoista. Toistaiseksi vasta Vision X -koodinimellä kulkeva uutuus on arviolta viitisentoista senttimetriä Karoqia pienempi katumaasturi, eli sen voi katsoa olevan tšekkiläisten vastaus Seatin Aronalle.

Škoda Vision X

Ehkä ulkokuoren huomiota herättävin piirre löytyy keulasta, jossa nykyskodamaiset kaksiosaiset valot ovat muovaantuneet varsin tuimaan ilmeeseen. Takavaloja koristavat vielä hyvin konseptiautomaiset kuvioinnit. Saa nähdä miten paljon valojen ilmeet muuttuvat auton matkassa Vision X:stä joksikin K:lla alkavaksi katumaasturiksi.

Škoda Vision X

Bensiiniä, kaasua ja sähköä

Auton sisätilat ovat vielä puhdasta kuvitelmaa. Škoda on selkeästi lähtenyt kokeilemaan kristallien vetovoimaa, sillä kiiltoa ja säihkettä löytyy ulkokuoren logojen ja maskin lisäksi myös sisätilasta. Ehkä selkein vihje tuotantoautoon päin on suuri tablettimainen näyttö, joka muistuttaa toteutuksellaan aika monen muun merkin vastaavaa ratkaisua.

Škoda Vision X

Vision X:n voimalinja on mielenkiintoinen, ja sinänsä täysin tuotantokelpoinen. Keulalta löytyy kaasukäyttöiseksi muokattu 1.5 TSI -polttomoottori, jota voidaan tarvittaessa käyttää myös bensiinillä. Lisätaloudellisuutta saadaan kevythybridivoiman sähköavusta. Saa nähdä, päätyykö tällainen painos joskus tuotantoon?

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Škoda

Kaikki koeajot

Uusimmat