Skoda Kodiaq RS

Ajoneuvot Autonäyttely Pariisi 2018 1.10.2018

Škoda Kodiaq RS: tšekkiläismerkin historian tehokkain diesel

240-hevosvoimainen tuplaturbodiesel ja urheilullinen ilme piristävät Škoda Kodiaq RS:ää.

Kodiaq, Škodan suuri katumaasturi, saa kunnian olla valmistajan ensimmäinen RS-tunnusta kantava katumaasturi. Pariisin autonäyttelyn aattona paljastetusta uutuudesta on tihkunut tietoa tasaiseen tahtiin, mutta vasta nyt auto paljastettiin lopullisessa muodossaan.

Merkin tehokkain diesel

Škoda Kodiaq RS:n menohaluista vastaa Volkswagen Groupin 2-litraisen TDI-moottorin 240-hevosvoimainen painos. Sen kerrotaan olevan merkin dieselhistorian tehokkain moottori – toki samaa voimanlähdettä on tarjottu konsernin muissa merkeissä jo muutaman vuoden ajan.

Skoda Kodiaq RS

Yhdessä 7-vaihteisen kaksoiskytkinvaihteiston kanssa se riittää liikuttamaan auton nollasta sataan kilometriin tunnissa 7 sekunnissa, ja huippunopeudeksi luvataan 220 kilometriä tunnissa.

Suorituskyvylle tarjoaa mukavaa vastapainoa varsin kohtuulliselta kuulostava alustava maininta 6 litran kulutuksesta sataa kilometriä kohden. Lukema on uudella WLTP-mittaussyklillä mitattu.

Tunnelmaa äänestä

Valmistaja kertoo panostaneensa uutuuden ääniin Dynamic Sound Boost -järjestelmällä, jonka kerrotaan korostavan moottoriääniä. Kyseessä on kaiutinpohjainen äänijärjestelmä, joka toistaa ääniä auton sisätilojen lisäksi ulkopuolella. Ääni muokkautuu kolmella tilalla (Eco, Normal, Sport).

Skoda Kodiaq RS

Äänen lisäksi yhteensä kuusi ajotilaa muokkaavat myös moottorin toimintaa ja vakiovarusteisen sähkösäätöisen DCC-iskunvaimennuksen toimintaa.

Ulkoa Kodiaq RS:n erottaa miedommista lajitovereistaan muun muassa 20-tuumaisista vanteista ja mustasta maskista, peileistä, ikkunanpielistä ja kattokaiteista. Auton perää koristaa myös esimerkiksi Octavia RS:stä tuttu perän levyinen heijastinraita.

…ja yksityiskohdista

Sisätiloja koristaa Alcantaralla viimeistellyt kiintein niskatuin varustetut urheiluistuimet ja hiilikuitusomisteinen nahka. Kontrastia tuovat punaiset tikkaukset. Urheilujuhlan tuntua voi lisätä virtuaalimittaristoon kehitetystä urheilunäytöstä, joka korostaa nopeus- ja kierroslukumittareita.

Kodiaq RS on muiden lajitoveriensa tavoin saatavilla 5- ja 7-paikkaisina. Näistä jälkimmäinen otti syksyllä Nürburgring Norschleifen 7-paikkaisten katumaasturien ennätyksen haltuunsa, tosin saavutuksen merkittävyyttä heikentää hieman osanottajien puute. Sillä tosin ei liene mitään väliä siinä arjessa, johon Škoda Kodiaq RS tuo piristävää sporttisuutta.

Pariisin autonäyttely 2018

Moottori seuraa Pariisin autonäyttelyä tiiviisti paikan päältä. Julkaisemme taajaan päivityksiä uutuusautoista Moottori.fi:ssä: voit seurata Pariisin uutuuksia suoraan täältä. Muista seurata myös Moottoria Instagramissa, Instagram Storiesin puolelta pääset näkemään myös näyttelyä uutuuksien ympärillä.

Teksti: Lauri Ahtiainen, kuvat: Lauri Ahtiainen ja Škoda

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Škoda

Kaikki koeajot

Uusimmat