Ajoneuvot Auto 2018 31.10.2018

Auto 2018 lähestyy – koeajettavissa nämä 29 merkkiä ja lähes 200 autoa

Auto 2018 -tapahtuma tuo tänä vuonna lähes 200 uutta autoa koeajettavaksi Messukeskukseen Helsinkiin.

Koeajossa on autoja 29 merkiltä. Tapahtumassa pääsee koeajamaan lähes viittäkymmentä vaihtoehtoista energiaa hyödyntävää ajoneuvoa. Tänä vuonna voi  koeajaa myös nopeusrajoitettuja kevytautoja suljetulla ulkoalueella.

Koeajot lähtevät Messukeskuksesta sisätiloista ja suuntaavat liikenteeseen. Koeajoihin rekisteröidytään ennakkoon tai tapahtuman aikana Messukeskuksessa. Etukäteen voi varata tiettyjen autojen koeajoja aamupäiviksi, mutta suurin osa autoista varataan vasta tapahtuman aikana Messukeskuksessa.

Koeajossa on autoja ainakin seuraavilta merkeiltä: Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroën, Dacia, DS, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, MINI, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Škoda, Smart, Suzuki, Toyota ja Volkswagen.

Järjestäjän mukaan esillä on edellä lueteltujen lisäksi joukko muidenkin merkkien urheilu- ja erikoisautoja, joten nähtävää riittää runsaasti.

Uusien automallien lisäksi tapahtumassa pääsee tutustumaan esimerkiksi autoilutarvikkeisiin, rahoitusvaihtoehtoihin sekä vakuutuksiin.

Koeajajaksi rekisteröinti ja tapahtumassa koeajettavat autot on koottu tapahtuman verkkosivulle www.auto2018.fi/koeajot.

Nuoret pääsevät koeajamaan kevytautoja

Auto 2018 -tapahtumassa 15-vuotiaat ja sitä vanhemmat vähintään mopokortin haltijat voivat koeajaa autoja, joiden nopeus on rajoitettu 40 kilometriin tunnissa. Koeajossa on mukana aina autokoulun opettaja.

Näiden autojen koeajoalue on Messukeskuksen pysäköintitalon yläkannella. Kevytautojen koeajoihin ei tarvitse rekisteröityä. Koeajossa ovat Ford Fiesta, Hyundai, Kia Picanto, Nissan Micra, Opel Astra, Seat Arona ja Toyota Yaris.

Kevytautot ovat henkilöautoja, joiden enimmäisnopeus on rajoitettu. Hallitus on esittänyt lakiuudistusta, jonka toteutuessa tällaiset kevytautot olisivat liikenteessä ensi vuoden marraskuussa. Euroopan komission mukaan tehty ehdotus ei kuitenkaan ole EU-lainsäädännön mukainen, joten tilanne elää vielä.

Lähde: Messukeskus Kuvituskuva: Moottorin arkisto/Lauri Ahtiainen

Auto 2018

Tapahtuma on avoinna perjantaina 9.11. klo 10–20 sekä lauantaina ja sunnuntaina 10.–11.11. klo 10–18.
Liput messuille voi ostaa edullisemmin ennakkoon verkkokaupasta https://shop.messukeskus.com

Jaa artikkeli

Keskustelu

Kaikki koeajot

Uusimmat