Toyota RAV4

Ajoneuvot New York Auto Show 2018 Uutinen 11.4.2018

Uusi tuleva Toyota RAV4 – enemmän ja fiksummin

Uusi Toyota RAV4 siirtää katumaasturisuosikin viidenteen sukupolveen ja TNGA-pohjarakenteelle.

Erityisesti Euroopassa tuttu ja turvallinen Toyota RAV4 sai uuden ilmeen New Yorkin kansainvälisen autonäyttelyn yhteydessä. Uuden sukupolven myötä katumaasturisuosikki siirtyy tyylillisesti hiukan jämäkämpään suuntaan, henkien segmentille sopivaa maastohenkisyyttä.

Toyota RAV4

Viidennen sukupolven RAV4 pohjautuu nyt Toyotan TNGA-alustarakenteeseen, tarkemman määritteen ollessa TNGA-K. Rakenteen ansiosta auton painopiste on valmistajan mukaan alhaalla ja myös korinjäykkyys on parantunut ajettavuutta ja jousitusmukavuutta varten. 4 600 millimetriä pitkä RAV4 on karsittujen etu- ja takaylitysten ansiosta itseasiassa 5 mm lyhyempi kuin edeltäjänsä, mutta tehokkaamman perusrakenteen ja 1 855 millimetriin kasvaneen akselivälin ansiosta sisätilojen kerrotaan kasvaneen. Myös maavaraa on kasvatettu yli sentillä.

Toyota RAV4

Voimalinjassa RAV4 luottaa uudistettuun 2,0-litraiseen bensiinimoottoriin, joka on saatavilla manuaali- ja automaattivaihteistolla. Moottoriversion yhteydessä olevaa mekaanista nelivetoa on myös uudistettu. Toyotalle tutumpi tarjokas on nelivetoinen hybridivoimalinja, joka pohjautuu 2,5-litraisen bensiinimoottorin ja taka-akselilla olevan sähkömoottorin yhdistelmään.

Toyota RAV4

Ainakin Yhdysvaltain mallissa RAV4 luottaa 7-tuumaiseen monitoiminäyttöön ja digitaaliseen taustapeiliin, joka kykenee näyttämään tavallisen peiliperspektiivin lisäksi myös leveämmän takanäkymän takaosan teräväpiirtokamerasta. Keskitunnelista on raivattu tilaa muun muassa sähköisellä käsijarrulla. RAV4 on varustettu myös Toyota Safety Sense 2.0 -turvavarustepaketilla, joka sisältää ainakin Yhdysvalloissa Lane Tracing Assist -kaista-avustimen, joka kykenee hahmottamaan kaistan suunnan kaistaviivojen lisäksi edellä ajavan valoista.

Toyota RAV4

Uusi Toyota RAV4 saapuu Eurooppaan alkuvuodesta 2019 ja se rakennetaan tuttuun tapaan Japanissa.

Lähde ja kuvat: Toyota

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Toyota

Kaikki koeajot

Uusimmat