Mercedes-Benz B

Ajoneuvot Esittely Pariisi 2018 2.10.2018

Seuraava kirjain aakkosissa: Mercedes-Benz B-sarja jatkaa A:n tyylillä

Uusi Mercedes-Benz B-sarja tarjoaa enemmän tilaa A-sarjan tyylittelemässä paketissa.

Täysin uusi Mercedes-Benz B-sarja vie tuttua tila-autoa kohti sporttisempaa tyyliä, nuorentaen käytettävyyden ilmettä. Ulkona, sisällä ja tekniikassa esikuvana on hiljattain uudistunut A-sarja, tarjoten ikään kuin farmariversion heille, joille A-sarjan uusi sedankin jää hiukan naftiksi.

Mercedes-Benz B

A:ta ylempänä

Uusi muoto on aerodynaamisempi (Cd nyt 0,24) ja uusi akseliväli on 2 729 mm. B-sarja on leventynyt 33 mm, joten kyynärpäätilaa pitäisi olla aiempaa enemmän. Matkustamossa teemana on MBUX-tietoviihdejärjestelmä, joka nähdään pikkuveli-A:n tavoin pienten ja isojen näyttöjen yhdistelmänä. Kuljettaja istuu peräti 90 mm ylempänä kuin A-sarjassa, tehden samalla autosta helpompikulkuisen. Mercedeksen mukaan se on panostanut korkean istuma-asennon lisäksi myös pilareiden muotoiluun tavoitellessaan parempaa ajonäkymää.

Mercedes-Benz B

Luonnollisesti tila-auto elää monipuolisella tilavuudellaan. Perustilanteessa tarjolla on 455 litraa tavaratilaa, mutta myöhemmin saapuvilla liukuvilla takaistuimilla tavaratilaa voidaan kasvattaa 705 litraan. Istuimet kaatuvat jakosuhteessa 40/20/40. Mercedeksen mukaan tavaratilan koko ei siis ole muuttunut merkittävästi, mutta kehuu käytettävyyden loikanneen eteenpäin. Enimmillään käytössä on peräti 1 540 litraa ja ensi vuoden lisävarustevalikoimaan kuuluu myös kääntyvä etumatkustajan istuin pitkien tavaroiden kuljettamista varten.

Mercedes-Benz B

Moottori- ja vaihteistovalikoimassa lähdetään liikkeelle A-sarjan perustyöstä. Uutena moottorina on OM654:n poikittain asennettava q-versio, eli 2,0-litrainen diesel tulee 150 ja 190 hevosvoiman versioina. Vaihteistopuolella uutta on uusi kahdeksanvaihteinen kaksoiskytkinjärjestelmä 8G-DCT, joka nähdään juuri isomman dieselin parina. Myöhemmin mallistossa nähdään muita moottorivaihtoehtoja sekä 4Matic-neliveto.

Mercedes-Benz B

Liikenteessä ensimmäisten B-sarjalaisten pitäisi näkyä kevättalvella 2019.

Pariisin autonäyttely 2018

Moottori seuraa Pariisin autonäyttelyä tiiviisti paikan päältä. Julkaisemme taajaan päivityksiä uutuusautoista Moottori.fi:ssä: voit seurata Pariisin uutuuksia suoraan täältä. Muista seurata myös Moottoria Instagramissa, Instagram Storiesin puolelta pääset näkemään myös näyttelyä uutuuksien ympärillä.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat