Volkswagen T-Cross

Ajoneuvot Auto 2018 Uutinen 28.10.2018

Volkswagen T-Cross: korkea poolokaulus on saksalaismerkin Seat Arona

Volkswagen laajentaa katumaasturivalikoimaansa odotetusti T-Crossilla, joka tekee Pololle saman kuin Seat Arona teki Ibizalle: nostaa auton jalustalle.

Seat Ibiza ja Volkswagen Polo ovat aiemmin olleet jo hämmästyttävän samanlainen sisaruspari jopa VW-ryhmän valtaisassa mallistomatriisissa. Sittemmin Ibizasta esiteltiin myös pikkuruiseksi katumaasturiksi korotettu Seat Arona. Nyt samaa reseptiä on käytetty Polon kohdalla ja lopputuloksena on Aronan kanssa lähes identtisen kokoinen Volkswagen T-Cross.

Volkswagen T-Cross

– Ostitko sinä meille todellakin turkoosin auton?

Pituutta uutuusmallilla on 4,11 metriä ja akseliväli on tuttu 2,56 metriä. Volkswagenin katumaasturimallistoa hahmottaville mainittakoon, että pituuseroa isoveli T-Rociin on 12 senttimetriä. Erittäin kompakti katumaasturi pyrkii tarjoamaan hyvät sisätilat luottaen korkeuteen (1,56 m), ollen 11 senttiä Poloa korkeampi. Tavaratilaa on perusmuodossa tarjolla 385 litrasta 455 litraan kiitos pituussäädettävien takaistuinten. Istuimet kaadettuna tavaratilaa on 1 281 litraa.

Volkswagen T-Cross

Pitkiä tavaroita varten on mahdollista hankkia myös kaadettava apukuljettajan istuin.

Segmentille tyypillisesti Volkswagen T-Cross panostaa voimakkaasti ulkonäkö- ja tyyliseikkoihin. Sukunäköä on haettu muihin Volkswagenin T-katumaastureihin, erityisesti T-Rociin, mutta samalla autolle on haettu tarkoituksella sekä leikkisämpää ilmettä että maskuliinista jyhkeyttä kulmikkailla linjoilla. Valittavana on Comfortline-varustetasosta alkaen Design- ja R-Line-kosmetiikkapaketit, joilla auton olemukseen voi vaikuttaa niin ulkopuolella kuin sisällä matkustamossa.

Volkswagen T-Cross

Polon, Ibizan ja Aronan tavoin myös T-Cross luottaa MQB A0 -pohjarakenteeseen, joten autosta ei tulla näkemään nelivetomallia. Suomessa T-Crossin keulalla nähdään 95 ja 115 hevosvoiman versiot kolmisylinterisestä 1,0-litraisesta TSI-bensiinimoottorista. Isommista VW-malleista tuttu 150 hevosvoiman bensiinimoottori jää ulkomaiden valikoimaan. Dieselversiona on nelisylinterinen 1,6-litrainen TDI 95 hevosvoiman teholla. Seitsemänvaihteinen DSG-automaattivaihteisto on saatavilla dieselin lisäksi 115-hevosvoimaisen bensiinimallin yhteyteen, muuten vaihteistona on manuaali. Kaasumallia kaipaavien kannattaa edelleen tähyillä Seat Aronan TGI-version suuntaan.

Volkswagen T-Cross

Volkswagen T-Cross panostaa sekä turvallisuus- että mukavuusvarusteisiin. Vakiovarusteinen Front Assist -hätäjarrutustoiminto on varustettu jalankulkijatunnistuksella ja myös kaistanpitoavustin kuuluu aina varusteluun. Lisävarustelistalta ei tarvitse ruksia myöskään katvealueista varoittavaa Blind Spot -järjestelmää. Mukautuva vakionopeudensäädin ACC on sekin vakiona Comfortline-varustetasosta alkaen.

Volkswagen T-Cross

Varustelistoilta voi löytää myös Light Assist -valoavustimen, digitaalisen mittariston, led-ajovalot (Highlinestä alkaen) sekä Beats-äänentoistojärjestelmän. Älylaitteet saa nekin ladattua joko USB-liittimillä (jopa neljä kappaletta) tai langattomasti Qi-standardin mukaisella latausalustalla.

Volkswagen T-Cross ei ole saanut vielä Suomen hinnoittelua, mutta sivistyneitä arvauksia voinee tehdä vaikkapa juuri Seat Aronan hinnaston perusteella. Ensituntumat automallista saa kuitenkin jo sangen pian, sillä T-Cross on esillä jo Auto 2018 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 9.–11.11.2018.

https://youtube.com/watch?v=-lxrCB7V5xU

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat