BMW M4 CS

Ajoneuvot Uutinen 26.4.2017

BMW M4 CS – Kireämpi katuversio kohtaa keräilijät

Rata-aseeksi suunnitellun M4 GTS:n jälkeen vuorossa on kevyesti piristetty katupainos BMW M4 CS.

BMW M4 CS tuo 10 hevosvoimaa, 50 newtonmetriä ja koko joukon pieniä parannuksia baijerilaismerkin klassikkosporttiin. Tarkoituksena on tuoda katumalliin hiukan rataspesiaaliksi suunnatun M4 GTS:n ideoita, menemättä kuitenkaan aivan samanlaisiin äärimmäisyyksiin.

BMW M4 CS

Siispä poissa ovat M4 GTS:n vesisuihkutus, turvakaaret ja säädettävät spoilerit. GTS:n takadiffuusori on tosin säilytetty, ja takaluukun kansi on saanut uuden spoilerin parempaa aerodynamiikkaa varten. Keulalla CS:n erottaa omaksi mallikseen uudesta etusplitteristä ja hiilikuituisesta konepellistä. Myös vanteet ovat mallia varten suunnitellut, esikuvan tullessa M4 DTM -kilpurista. CS:n kierrosaika Nürburgringillä on 7 minuuttia 38 sekuntia, jos sellaisista asioista pitää kirjaa.

Konehuoneessa muutokset ovat maltillisia. Huipputehoa on ripoteltu 10 hevosvoimaa lisää, uuden kokonaismäärän ollessa 460 hv. Samalla moottorista on löydetty 50 newtonmetriä lisää vääntöä, 600 Nm:n huippuväännön ollessa käytettävissä 4 000 – 5 380 r/min kierrosalueella. BMW M4 CS asettaakin mallin suoritusarvot uuteen luokkaan, sillä 0–100 km/h kiihdytys tippuu 3,9 sekuntiin ja vakiovarusteinen M Driver’s Package nostaa huippunopeuden elektronisesti rajoitettuun 280 km/h:iin.

BMW M4 CS

Ehkäpä mielenkiintoisinta antia M4 CS:n kohdalla ovat sen uudet värivaihtoehdot. M4 CS saa nimittäin uniikeiksi värivaihtoehdoikseen San Marino Blue Metallic ja Lime Rock Grey Metallic -värisävyt. Lisäksi pidempihermoisille tulossa on Frozen Dark Blue II -mattasininen, jonka toimitusten odotetaan alkavan marraskuussa 2017. Erityisesti mattasinisen tuotantomäärää on rajoitettu työlään maalausprosessin takia.

BMW M4 CS

Ovenkahvat ovat vaihtuneet kangassilmukoihin osana painonsäästöä.

BMW:n mukaan M4 CS:n tuotantomäärä jää kokonaisuudessaan 2 000 ja 3 000 auton välimaastoon. Saksassa hintaeroa tavalliseen M4:ään kertyy lähemmäs 40 000 euroa, joten pienistä muutoksista kertyy iso hinta. Hankintaa voi kuitenkin perustella itselleen sillä, että M4 CS on sporttiklassikon keräilykappale.

BMW M4 CS

Lähde ja kuvat: BMW

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: BMW

Kaikki koeajot

Uusimmat