Bultaco Brinco R

Ajoneuvot Moottoripyörät Uutinen 13.10.2016

Bultaco palaa markkinoille – ja Suomeen

Legendaarinen espanjalainen moottoripyörämerkki Bultaco tekee paluun markkinoille. Bultaco Brinco on eräänlainen moottoripyörän ja polkupyörän sekoitus.

1960- ja 1970-luvuilla Bultaco niitti mainetta käytännössä kaikilla radoilla, missä kaksipyöräisillä ajettiin kilpaa. Suomalaiset muistavat parhaiten Bultacon vuosilta 1976-1978, jolloin Yrjö Vesterinen voitti kolme peräkkäistä maailmanmestaruutta trialissa Bultacolla. Ratamoottoripyöräilyssä maailmanmestaruuden espanjalaismerkillä voittivat Angel Nieto (1976 ja 1977) sekä Ricardo Tormo (1978 ja 1981). Pian 80-luvun alun jälkeen Bultaco hiipui pikkuhiljaa markkinoilta.

Toukokuun 17. päivänä vuonna 2014 Bultaco syntyi uudelleen, kun se esitteli virallisesti uuden mallistonsa prototyypit Lontoossa. Nyt Bultaco jatkaa siitä, mihin se viimeksi jäi: se on jälleen edelläkävijä ja tarjoaa markkinoille huomisen teknologiaa uusilla innovaatioillaan.

Bultaco

Bultaco Brinco on tietyllä lailla sekoitus moottoripyörää ja polkupyörää. Brinco ei ole sähköavusteinen polkupyörä, vaan ennemminkin – versiosta riippuen – hybridipolkupyörä, hybridimopo tai hybridicrossipyörä. Brincossa on itsenäinen sähkömoottori, joka kuljettaa pyörää ilman polkemista jopa 100 kilometriä. Polkemalla ajaja voi vähentää akun rasitusta ja näin pidentää toimintasädettä. Sillä voi siis ajaa käytännössä kolmella tavalla: polkemalla, pelkän sähkövoiman avulla tai näiden yhdistelmällä.

Uudenlainen kulkuneuvo

Brinco R on offroad-käyttöön tarkoitettu crossipyörä, jonka huippunopeus on yli 60 kilometriä tunnissa ja teho kaksi kilowattia. Sen lisäksi tieliikennekäyttöön on tehty kolme eri mallia (R-E, C ja S), joista kustakin kaksi eri versiota. Hitaampi – 25 km/h kulkeva – luokitellaan polkupyöräksi. Sille ei ole ikärajaa eikä ajamiseen vaadita ajokorttia. Sitä koskevat polkupyörän liikennesäännöt ja liikennevakuutus on pakollinen. Nopeampi – 45 km/h kulkeva – luokitellaan mopoksi. Ajamiseen vaaditaan 15 vuoden ikä sekä mopoajokortti (poislukien henkilöt, jotka ovat täyttäneet 15 vuotta ennen 1.1.2000). Laite on rekisteröitävä ja liikennevakuutus on pakollinen. Lisäksi kuljettajan on käytettävä kypärää.

Bultacon maahantuojana aloittaa Oy Brandt Ab.
– Bultaco on legendaarinen espanjalainen brändi, jolla on hieno historia takana ja uskon vahvasti, että sen tulevaisuus on vähintäänkin yhtä loistokas. Bultacon uudet tuotteet tulevat avaamaan uusia markkinoita ja tapoja liikkua, hehkuttaa tuotepäällikkö Keijo Rouvali.

– Yksilön liikkuminen ja sitä kautta koko markkina on muuttunut. Sähköiset ajoneuvot tekevät tuloaan eri muodoissa. Aiemmin tänä vuonna aloittamamme Zero-sähkömoottoripyörien maahantuonti ja nyt tehty sopimus Bultacon kanssa ovat satsauksia tulevaisuuteen. Tulemme olemaan vahvasti mukana alan kehittämisessä, lisää Oy Brandt Ab:n myynti- ja markkinointijohtaja Antti Rapo.

Lähde: Oy Brandt Ab Kuvat: Bultaco

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Bultaco

Kaikki koeajot

Uusimmat