Classic Motorshow

Ajoneuvot Autonäyttely Historia Klassikko Tapahtumat 29.4.2022

Classic Motorshow vappuviikonloppuna Lahdessa – esillä yli 400 klassikkoautoa!

Lahden Messukeskuksessa viikonloppuna 13. kerran järjestettävä Classic Motorshow kokoaa jälleen monenlaiset klassikkoajoneuvot ja ajoneuvonostalgiasta kiinnostuneet saman katon alle.

Työn sankarit – ajoneuvot töissä, se on tänä vuonna, jo 13. kerran järjestettävän Classic Motorshow’n teemana.

Lahden messukeskuksessa viikonloppuna pidetyssä Classic Motorshow’ssa on esillä kaikkiaan 30 klassikkoajoneuvoa, jotka ovat suomalaisen työn sankareita. Paloautoja, tavaramopoja ja takseja, jakeluautoja ja kaikenlaisia ajoneuvoja, jotka ovat olleet työkäytössä Suomessa. Ikähaarukka työn sankareilla Lahdessa on aina moottorivoimalla liikkumisen alkuajoista 90-luvun alkuun – aina höyrykoneista 30 vuotta vanhoihin ajoneuvoihin.

Kaikkiaan Lahden Urheilu- ja Messukeskuksen halleissa on nähtävillä ajoneuvo-genreen- ja luokkaan katsomatta yli 400 ajoneuvoa: autoja, moottoripyöriä, työkoneita, raskasta kalustoa sekä moottorikelkkoja, aina moottorivoimalla liikkumisen alkuajoista 1990-luvun alkuun. Lisäksi 19000 neliön näyttelytiloissa voi tavata erilaisia alan kerhoja, asiantuntijoita sekä kauppiaita.

Museoikä 30 vuotta

Classic Motorshow’ssa nähdään myös kokoelma vuonna 1991 markkinoille tulleita ajoneuvoja. Suomessa ajoneuvo voidaan rekisteröidä museoajoneuvksi, kun sen valmistusvuoden päättymisestä tulee kuluneeksi vähintään 30 vuotta. Museoiässä-osastolla esitellään siis tänä vuonna museoiän saavuttaneita ajoneuvoja, kerrotaan tarkemmin myös museorekisteröinnistä, mutta muistellaan myös, millainen maailma oli 30 vuotta sitten.

Kiinnostavia automalleja voi siis bongata Classic Motorshow’ssa aina Renault Cliosta Nissan Primeraan. Myös Volvo 850 oli tuolloin huippu-uutuus, kuten myös Chevrolet Capricen täydellisesti uusittu korimalli.

Omistajien helmi valitaan

Omistajien helmi kruunataan myös viikonloppuna Classic Motorshow’ssa. Omistajien helmet on Classic Motorshow’n osasto, johon kuka tahansa klassikkoauton omistaja on voinut ilmoittaa oman ajoneuvohelmensä, joka voi olla mopo tai vaikka kuorma-auto. Kaikkiaan ilmoittautuneita tänä vuonna tuli 77 ajoneuvoa, joista nettiäänestyksellä on valittu kymmenen ajoneuvoa itse näyttelyyn. Joukossa on niin omin käsin pelastettuja yksilöitä, kuin rakkaita ”perheenjäseniä”. Jokainen näyttelyvierailija voi jättää äänensä paikan päällä ja voittaja julistetaan sunnuntaina.

Classic Motorshow pidetään Lahden Urheilu- ja Messukeskuksessa 30.4.–1.5.2022. Ovet ovat avoinna lauantaina klo 9–17 ja sunnuntaina klo 10–17.

Lähde: Classic Motorshow

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat