Ajoneuvot | Moottoripyörät | Uutinen | 13.4.2019

Continental TrailAttack 3 – Lämpiää nopeasti, kuluu hitaasti

Adventure-moottoripyöriin suunniteltu uusi Continental TrailAttack 3 -rengas on parhaimmillaan asfaltilla, mutta ei vierasta soratievierailuitakaan.

Jaa artikkeli

Pitoa asfaltilla ja soralla sekä kuivalla ja märällä alustalla. Kun tähän vielä lisätään vaatimus hyvästä kulutuskestävyydestä, on adventure-pyörän renkaalle asetettu lähes kohtuuttomat vaatimukset. Continentalin uusi TrailAttack 3 osoittaa rengasteknologian kehittyneen huimin askelin, ja renkaan parhaita ominaisuuksia ovatkin tasaisuus ja yllätyksetön käytös.

Rakenne, kumiseos ja kuviointi uusiksi

Continental on uusinut edelliseen TrailAttack 2 -renkaaseen verrattuna niin rakenteen, kumiseoksen kuin kuvioinninkin. Renkaan keskiosan kuviointia on vähennetty, mikä tuntuu koeajossa hyvänä vakautena jarrutuksissa sekä nopeissa kaarteissa. Valmistajan mukaan muutos lisää samalla kulutuskestävyyttä, jonka luvataankin olevan peräti 25 prosenttia parempi kuin pääkilpailijalla.

Continental TrailAttack 3

Saksalaisvalmistajan viidestä adventure-renkaasta TrailAttack 3 on suunnattu selvimmin asfalttikäyttöön. Suunnittelussa on painotettu 90-prosenttisesti ominaisuuksia kestopäällysteellä. Koeajossa huomio kiinnittyy ensimmäisenä renkaan johdonmukaiseen käyttäytymiseen kylmänä. Valmistajan mukaan rengas lämpenee selvästi edeltäjäänsä  nopeammin optimiin käyttölämpötilaansa, jo 1500 metrin ajomatkalla. Lämpimänä rengas tarjoaa pitoa raskaan seikkailupyörän alla riittävästi, vaikka kuljettaja intoutuisi urheilullisempaankin ajotyyliin. Kaarrekäyttäytyminen on johdonmukaista. Ajolinjan muutos kesken kaarteen onnistuu helposti eikä jarruttaminen kaarteen keskellä kampea pyörää haitallisesti pystyyn.

Yllättää positiivisesti soratiellä

Vaikka kuviointi on suunniteltu pääasiassa kestopäällysteelle, selviää rengas koeajon soratieosuudestakin kohtuullisen hyvin. Koeajon sorapätkällä on sekä tiivistä soraa, karkeaa irtosoraa että pehmeämpiä hiekkaosuuksia. Adventurepyörällä seisaaltaan ajaessa jopa unohtui hetkeksi, ettei alla pyöri varsinaiset nappularenkaat vaan sileämmät kiekot.

Koeajopyöriksi rengasvalmistaja oli valinnut BMW R1250GS:n sekä saman valmistajan urheilullisemman S1000XR:n, Ducati Multistradan sekä Honda Africa Twinin ja Suzuki VStrom 1000:n. Valikoima kertoo samalla minkälaisiin pyöriin TrailAttack 3 on tarkoitettu; tehokkaisiin ja melko painaviin seikkailupyöriin.

Continental TrailAttack 3

Uutuusrengasta on tarjolla laaja kokovalikoima, eteen 17-, 19- ja 21-tuumaisina ja taakse sekä 17- että 18-tuumaisina. Yhteensä eri rengasvaihtoehtoja on tarjolla 21 kappaletta. Pääosin kestopäällysteellä viihtyvälle seikkailupyöräilijälle TrailAttack 3 sopii hyvin. Jos viihtyy enemmän soralla tai maastossa, niin silloin saksalaisvalmistajalta löytyy soralle TKC70 ja ContiEscape-renkaat ja kovempaan maastokäyttöön karkeimpana vaihtoehtona TKC80.

Jaa artikkeli

Keskustelu