Ajoneuvot Esittely Uutinen 15.6.2022

Dacia uudistaa kerralla koko mallistonsa – maskit ja logot uusiksi

Uudistetun brändi-ilmeen kuorrutteeksi Dacia lanseeraa myös uusia ulkovärivaihtoehtoja.

Nimellä ”Dacia Link” lanseerattu uusi logo on tuttu aiemmistakin yhteyksistä, sillä sitä on käytetty jo muun muassa Bigster-konseptimaasturin keulalla.

Logon nimi tulee sen muodosta, jossa D- ja C-kirjaimet muodostavat ikään kuin linkki-symbolin. Suurehko kuvio on symmetrinen, ja koko maski komppaa sen muotoa. Maskikin siis päivittyy uudistuksen myötä aavistuksen verran.

Uudistettu Dacia-mallisto perhepotretissa, vasemmalta oikealle Jogger, Sandero Stepway, Duster, Spring Electric sekä Sandero. Kaikki yksilöt on maalattu uudella Lichen Khaki -ulkovärillä.

Dacia Link löytyy myös vanteiden keskiöistä, mutta ei kuitenkaan takaluukusta eikä ohjauspyörästä.Niihin Dacian nimi on kirjailtu kirjaimin, mikä voidaan nähdä pienimuotoisena tyylillisenä muoti-ilmiönä automaailmassa.

– Uuden visuaalisen ilmeen tuominen koko Dacian automallistoon viimeistelee yli vuosi sitten käynnistyneen brändi-ilmeen uudistuksen. Tämä uusi visuaalinen ilme on linjassa meidän arvojemme kanssa olemalla yksinkertainen, jykevä ja aito, mutta nykyaikaisemmalla ja vakuuttavammalla tavalla. Tämän vaiheen avulla Dacia astuu ison askeleen lähemmäksi tavoitteitaan, summaa Dacian toimitusjohtaja Denis Le Vot. 

Uudistetulla ilmeellä ehostetut Daciat rantautuvat koko malliston voimalla Suomeen loppuvuodesta. Sen jälkeen Daciasta tulee Renault-konsernin ensimmäinen merkki, joka Volvon tavoin pudottaa vapaaehtoisesti autojensa huippunopeudet korkeintaan 180:aan kilometriin tunnissa. Mikäli siis uudella Dusterilla haluaa päästä 200 km/h (1,3 TCe:llä se onnistuu), alkaa tilauksen tekemisellä olla jo kiire.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Dacia

Kaikki koeajot

Uusimmat