21.6.2021

Dacia uusii ilmeensä vaiheittain – uusi keulamerkki autoihin ensi vuonna

Dacia logo uusi ilme merkki embleemi

Kulttisuosiota nauttiva Dacia suuntaa tulevaan uuden merkki-ilmeen voimin. Maastonvihreä Dacia-teksti näkyy viestinnässä jo tänä vuonna, mutta autojen keulalla DC nähtäneen ensi vuoden loppupuolella.

Dacia on kirjoittanut omaa menestystarinaansa Renault-ryhmän osana 15 vuoden ajan. 44 maassa merkki on hurmannut jo yli seitsemän miljoonaa asiakasta. Edullinen hankintahinta, hyvä vastine rahalle ja nokkelat yksityiskohdat ovat olleet merkin menestyksen kulmakiviä.

1968 perustettu romanialaismerkki liittyi Renault-ryhmään 1999. Nimen taustalla on Daakian alue ja kuningaskunta, joka sijaitsi nykyisen Romanian alueella.

Ensimmäinen nykymuotoisen Dacian uusi malli, Logan, esiteltiin 2004. Järkevä perheauto, jonka voi hankkia käytetyn auton hinnalla, on löytänyt suosiota useista asiakasryhmistä. 2008 saapunut Sandero puolestaan teki merkistä kuuluisan yltämällä myyntitilastojen lisäksi Top Gearin suosikiksi. Läpimurtohitiksi voidaan nimetä joka paikan autoksi nimetty Duster, joka saapui mallistoon 2010.

Seuraavaksi Dacialta odotetaan Spring-sähköautoa ja Bigster-konseptiauton tuotantomallia. Uusia aluevaltauksia voidaan siis tehdä, vaikka merkki keskittyy olennaiseen ja jättää pois ylimääräisen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Uusi logo ja väri-ilme

Nyt Dacia pelkistää uuden graafisen ulkoilmeensä ja esittelee samalla uuden värityksen. Merkin viestinnässä uudet elementit otetaan käyttöön asteittain jo lähikuukausien aikana.

Selkeä ja pelkistetty Dacia halusi luonnollisesti selkeän ja pelkistetyn ilmeen, joten uudessa tekstilogossa lukee yksinkertaisesti Dacia tyyliteltynä selkeälinjaisella fontilla. Väreillä on puolestaan tavoiteltu maanläheisyyttä ja ulkoilmaelämää, aitoutta unohtamatta. Värityksen inspiraationa on toiminut erityisesti Duster.

Dacia logo uusi ilme merkki embleemi
Pelkistetty keulamerkki muistuttaa jonkin verran DeLorean Motor Companyn merkkiä.

Autojen keulalla nähtävässä merkissä ovat puolestaan kirjaimet D ja C ikään kuin ketjun lenkeiksi pelkistettynä, jotka viestivät jämäkkyydestä ja liikkeen tunnusta.

Autojen keulalla uusi embleemi nähdään näillä näkymin loppuvuodesta 2022. Tämä viitannee, että Dacian mallistossa tapahtuu jotain jännittävää tuona ajankohtana.

Lähde ja kuvat: Dacia

Luetuimmat