Ducati moottoripyöräuutuudet 2023

Ajoneuvot Moottoripyörät Uutinen 3.9.2022

Ducati esittelee seitsemän uutta moottoripyörämallia kaudelle 2023

Ennakkotietojen mukaan Ducatilta on luvassa uutuuksia niin sporttipyöriin, adventuremalleihin kuin nakumalleihinkin.

Italialainen moottoripyörävalmistaja Ducati on lyönyt ison vaihteen silmään suunnitteluosastollaan. Ensi vuodeksi se nimittäin on luvannut esitellä peräti seitsemän uutta mallia. Kaikki esiteltävät mallit tosin eivät ole alusta loppuun uusia, vaan mukaan mahtuu myös nykyisten mallien päivitettyjä versioita tai uusia varustetasoja, jolloin mallimerkinnän perään saadaan lisäkirjaimia.

Ducati moottoripyöräuutuudet 2023

Ducati aloitti viime vuonna toimintamallin, että seuraavan kauden uutuuksien esittelyä ei säästetä Milanon marraskuiseen EICMA-moottoripyöränäyttelyyn, vaan uutuudet näkevät päivänvalon syksyn mittaan tasaisin väliajoin. Näin kaikki uutuusmallit saavat todennäköisesti tasaisemmin ja enemmän mediahuomiota. Ensimmäinen uutuuksista julkaistaan syyskuun toinen päivä ja seitsemäs ja viimeinen marraskuun seitsemäntenä päivänä.

Mitä tulevista uutuuksista sitten tiedetään tässä vaiheessa? Varmuudella vain se, mitä Ducati tiedotteessaan vihjailee niistä. Jokaisen uutuusmallin kohdalla on kerrottu yksi hyvin epämääräinen vihje mikä se on, ja julkaisupäivä. Tässä Ducatin kertomat tiedot uutuuksistaan:

  1. Odottamaton (julkaistaan 2. syyskuuta)
  2. Valmis enempään? (15. syyskuuta)
  3. Avaa maapallon (29. syyskuuta)
  4. Tämä on racingia (7. lokakuuta)
  5. Puske eteenpäin (20. lokakuuta)
  6. Uskalla olla rohkea (28. lokakuuta)
  7. Seuraavan sukupolven vapaus (7. marraskuuta)

Ducati moottoripyöräuutuudet 2023

Huhujen mukaan yksi uusista malleista olisi pari vuotta sitten esitellyn uuden Monster-nakumallin SP-versio, jossa perusmalliin nähden olisi hieman enemmän tehoa sekä monipuolisemmin säädettävä jousitus sekä tehokkaammat jarrut. Olisiko se numero kakkonen eli ”valmis enempään”?

Ducatista tulee ensi vuonna ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjan yhteydessä ajettavan sähkömoottoripyörien MotoE-luokan pyörätoimittaja, eli se toimittaa kaikille tässä luokassa kilpaileville talleille identtiset pyörät. Tämän on ennakoitu tarkoittavan sitä, että luvassa olisi pian myös sarjatuotantoon tuleva sähköpyörämalli. Joko se nähdään kaudella 2023? Ainakin numerot 3 (”avaa maapallon”) ja 7 (”seuraavan sukupolven vapaus”) voisivat kumpi tahansa viitata sähkömoottoripyörään.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ducati

Kaikki koeajot

Uusimmat