Ducati XDiavel Nera

Ajoneuvot Moottoripyörät Uutinen 2.3.2022

Ducati XDiavel Nera – satula McLarenin ja Lamborghinin malliin

Ducati XDiavelin erikoismalli Nera on suunniteltu niin, että sen erikoissatula nousee huomion keskipisteeksi.

Ducati valmistaa XDiavel-mallistaan 500 kappaleen erän Nera-erikoismalleja. Ducatin yhteistyökumppanina projektissa on italialainen 110-vuotias sisustusalan erikoisyritys Poltrona Frau. Yrityksen suunnittelemia sisustuksia on nähty niin lentokoneissa, huvijahdeissa kuin luksusautoissakin. Autopuolella sen yhteistyökumppaneina ovat olleet mm. Range Rover, Lamborghini, Porsche ja McLaren.

Ducati XDiavel Nera

Jotta erikoissatula pääsisi oikeuksiinsa, tulee pyörän väritys valita sopivasti. Ducati on päätynyt ”black in black” -teemaan, eli väritys koostuu kiiltävänmustan ja mattamustan yhdistelmästä. Etujarrusatuloihin on valittu ducatinpunainen väritys ja vanteet on kiiltävän mustiksi maalatut erittäin sirot, cnc-koneistut alumiinivanteet.

Viisi värivaihtoehtoa

Oikeastaan kyse ei ole yhdestä Nera-erikoismallista, vaan 500 kappaleen erä koostuu viidestä eri värillä toteutetusta Pelle Frau -satulasta, joita kutakin valmistetaan 100 kappaletta. Väritykset ovat nimeltään Siam Red, Steel Blue, Cemento, India ja Selva. Satulaan on laserkaiverrettu X-logot muistuttamaan pyörän XDiavel-mallimerkinnästä.

Jokainen pyörä saa ohjaustangon kiinnikkeeseen kaiverretun numeroinnin. Lisäksi pyöränostajalle luovutetaan samasta nahasta valmistettu avaimenperä sekä asiakirjatasku. Jokaiselle XDiavel Neran ostajalle tarjotaan lisäksi mahdollisuus hankkia lisähintaan juuri tätä erikoismallia varten suunniteltu avokypärä.

Paljon yhteistä

Centro Stile Ducatin johtaja Andrea Ferratesin mukaan projektissa on kyse kahden italialaisen huippuosaajan kohtaamisesta.

– Sekä Ducati että Poltrona Frau ovat brändejä, joilla on ainutlaatuinen historia, ja niitä yhdistää intohimo kauneutta ja laadukkaasti valmistettuja esineitä kohtaan. Molemmat ovat vahvasti italialaisia ja tekevät käsityöstä erottuvan elementin kehittyneillä teknologisilla ratkaisuilla ja korkealaatuisten materiaalien käytöllä.

Ducati XDiavel Nera

Moottori: nestejäähdytteinen V2, 1262 cc
Teho: 118 kW (160 hv) / 9 500 r/min
Vääntö: 127 Nm / 5 000 r/min
Akseliväli 1615 mm
Istuinkorkeus: 755 mm
Tankin tilavuus: 18 litraa
Paino tankattuna: 247 kg

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Ducati

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat