käytettyjen dieseleiden myynti pysynyt ennallaan

Ajoneuvot Uutinen 1.11.2022

Ensirekisteröinnit laahaavat yhä – lokakuu oli syyskuutakin vaisumpi

Uusien autojen ensirekisteröinnit laahaa edelleen, lokakuussa uusia autoja rekisteröitiin selvästi syyskuutakin vähemmän.

Tämän vuoden lokakuussa Suomessa rekisteröitiin 6 195 uutta henkilöautoa. Se on 6,3 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden lokakuussa.

Tänä vuonna uusia henkilöautoja on saatu rekisteriin kaikkiaan 69 117 kappaletta, joka on lähes 20 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden aikana tammi-lokakuussa. Uusien autojen ensirekisteröinnit ovat jääneet nyt tarkalleen 19 prosenttia jälkeen viime vuodesta. Rekisteröintejä ovat jo pidempään jarruttanut pandemiasta ja Ukrainan sodasta johtunut komponenttipula sekä logistiikan pullonkaulat.

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin tämän vuoden lokakuussa 933. Tämä on 1,1 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Pakettiautojen rekisteröinnit ovat tammi-lokakuun välisellä ajalla 16,8 prosenttia viime vuotta jäljessä.

Myös kuorma-autojen rekisteröinnit laahaa

Kuorma-autoja on rekisteröity tänä vuonna 7,5 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Lokakuussa kuitenkin rekisteröitiin 9,2 prosenttia viime vuoden lokakuuta enemmän kuorma-autoja. Raskaita vähintään 16 tonnin kuorma-autoja on tänä vuonna rekisteröity 2 042, joka on 0,8 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Lähde: Autoalan tiedotuskeskus

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat