Ajoneuvot | Uutinen | 11.12.2019

Euro NCAP: Suositut pikkuautot ja kiinalainen katumaasturi jäivät kolmeen tähteen

Euro NCAP -testiohjelmassa jaettiin jälleen paljon täysiä viiden tähden arvosanoja, mutta Volkswagen Groupin pikkuautot jäivät yhdessä kiinalaisen Aiwayn kaupunkimaasturin kanssa kolmen tähden arvoisiksi.

Jaa artikkeli

Ford Puma

Crossoverina uudelleensyntymisen kokenut Ford Puma suoriutui hyvin erityisesti aikuismatkustajan suojauksen osalta 94 prosentin tuloksella. Lapsimatkustajia Puma suojasi 84 prosentin ja kevyttä liikennettä 77 prosentin edestä. Aktiivisen turvavarustelun osalta uutuus sai ainoastaan 74 prosenttia. Kokonaisarvosana täydet viisi tähteä.

MG ZS

Aikuisten osalta MG ZS sai 90 prosentin ja lasten osalta 85 prosentin tuloksen. Kevyen liikenteen suojasta tulos jäi 64 prosentin tulokseen ja turvavarustelu ansaitsi 70 prosenttia. Näillä arvosanoilla MG saavutti viisi tähteä.

MG HS

Brittivalmistajan toinen malli HS keräsi samansuuntaiset tulokset kuin ZS. Aikuisten suojaamisen tulos oli hieman parempi, 92 prosenttia, mutta lasten suojaus puolestaan huonompi, 81 prosenttia. Kevyen liikenteen suojaus oli täsmälleen sama 64 prosenttia ja turvavarustelu hieman parempi 76 prosenttia. Tähtiä samat täydet kuin sisarmallillakin.

Nissan Juke

Uudistuneen muotoilun saanut Juke sai aikuisten suojaamisesta 94 prosentin tuloksen. Lasten suojaus toi 85 prosentin ja kevyen liikenteen suojaus 81 prosenttia. Turvavarustelun tulos oli 73 prosenttia. Myöskin täysien tähtien arvoinen auto.

Volkswagen Up, Škoda Citigo ja Seat Mii

Volkswagen Groupin pikkuautot arvioitiin kaikki Volkswagen Upin sähköversion pohjalta. Kolmen tähden tulos ei ole mairitteleva. Aikuisten osalta pikkuautot saivat 81 prosentin ja lasten osalta 83 prosentin tuloksen. Kevyen liikenteen suoja oli varsin heikko 46 prosenttia. Erityisen paljon kevyen liikenteen turvaa laski tuulilasi ja sen pilarit. Turvavarustelun tulos oli 55 prosenttia.

Volkswagen Golf

Ikisuosikki Golfin tuore kahdeksas sukupolvi keräsi aikuisten suojalta 95 prosentin tuloksen, ainoa suurempi heikkous oli takamatkustajan rintakehän suojaus. Lasten suojauksesta Golf ansaitsi 89 prosenttia ja kevyen liikenteen suojasta 76 prosenttia, heikkoutena tuulilasin pilarit. Turvavarustelun arvosana oli 78 prosenttia. Viisi tähteä.

Aiways U5

Kiinalaisvalmistaja Aiwaysin katumaasturi U5 jäi tällä kertaa pikkuautojen kanssa pahnan pohjimmaiseksi kolmen tähden tuloksella. Aikuisten ja lasten suojaus sai kohtuulliset 73 ja 70 prosenttia. Jalankulkijoiden suoja jäi kuitenkin 45 prosenttiin, ainoa positiivinen asia oli konepellin tarjoama suoja jalankulkijan pään iskeytymistilanteessa. Turvavarustelu sai 55 prosentin tuloksen.

Teksti: Eetu Kokkonen Lähde ja kuvat: Euro NCAP

Jaa artikkeli

Keskustelu