Formula 1 Australian osakilpailu 2017

Ajoneuvot Moottoriurheilu Uutinen 28.7.2020

Formula 1 -kalenteri päivittyi: Amerikka pois, tilalle legendoja

Formula 1 -kalenteri päivittyi kattamaan kolme kilpailua lisää Euroopassa, mutta Amerikka täytyi tältä vuodelta nyt hylätä. Nürburgring, Portimao ja Imola lisättiin kalenteriin.

Formula 1 -kalenteri päivittyi jälleen, kun pandemiasta kärsinyttä kautta yritetään parsia kokoon mahdollisuuksien mukaan. Amerikka jää ainakin toistaiseksi kalenterista kokonaan pois, joka tarkoittaa osakilpailuina Brasiliaa, Yhdysvaltoja, Meksikoa ja Kanadaa. Nyt tilalle julkistettiin kolme kilpailuviikonloppua lisää, joka nostaa julkistettujen kilpailujen yhteismäärän lukemaan 13.

Päivämäärä Kilpailu Tapahtumapaikka
9. – 11.10. FORMULA 1 ARAMCO GROSSER PREIS DER EIFEL Nurburgring, Saksa
23. – 25.10. FORMULA 1 HEINEKEN PORTUGUESE GRAND PRIX Portimao, Portugali
31.10. – 1.11. FORMULA 1 EMIRATES GRAN PREMIO DELL’EMILIA ROMAGNA Imola, Italia

Formula 1 -kalenteri päivittyi

Ensimmäisenä näistä ajetaan pitkän historian omaava Nürburgring lokakuun alkupuolella, mutta tämä tarkoittaa kyllä modernissa muodossaan GP-rataa eikä suinkaan pitkää Nordschleifea. Näin ollen Saksan osakilpailua ei ajetakaan Hockenheimringillä, kuten oli pitkään aavistus. Syynä ilmeisesti yhä tällä hetkellä Baden-Württembergin osavaltiossa voimassa oleva tapahtumien rajoitettu yleisömäärä, joka ei koske samalla tavalla Rheinland-Pfalzin osavaltiossa sijaitsevaa Nürburgin moottorirata-aluetta.

Portugaliin palataan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1996 vielä lokakuun loppupuolella. Moottoriratana toimii Autódromo Internacional do Algarve, jolla on kunnia järjestää radan ensimmäinen Formula 1 -sarjan osakilpailu. Vuonna 2008 valmistunut Portimaossa sijaitseva rata on tuttu ainakin vakioautojen rata-autoilun maailmanmestaruussarjaa (WTCC) seuraaville.

Kolmas julkistettu kilpailu on nostalginen Imola, eli täydeltä nimeltään Autodromo Enzo e Dino Ferrari. Päivämääristä (31.10. – 1.11.) voikin jo päätellä, että tapahtuma on erikoisesti vain kaksipäiväinen. Tarkempia järjestelyjä suunnitellaan vielä, mutta ilmeisesti talleilla tulee olemaan vain yksi harjoitus ennen aika-ajoja ja kilpailua.

Lisää on tulossa

Oletuksena on saada vielä lisää kilpailuja kalenteriin, mutta hankalassa tilanteessa suunnitelmia tehdään koko ajan kauden mittaan. Järjestävä taho on jo aiemmin kertonut tähtäävänsä kauden 2020 käsittävän 15 – 18 osakilpailua, joka tarkoittaisi vielä vähintään kahta kisaviikonloppua lisää. Aasiaan matkaamista mietitään tällä hetkellä ja kausi on tarkoitus päättää Lähi-Idässä Bahrainissa ja Abu Dhabissa.

– Olemme tyytyväisiä, että onnistumme edistymään jatkuvasti kauden 2020 suunnitelmissa ja toivotamme Nürburgringin, Portimaon ja Imolan tervetulleeksi päivitettyyn kalenteriin, kommentoi F1-pomo Chase Carey.

 

Lähde: Formula 1 Kuva: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull

Jaa artikkeli

Keskustelu

Kaikki koeajot

Uusimmat