Ajoneuvot | Uutinen | 21.2.2020

Siistimpi ja siivetön: Honda Civic Type R Limited Edition ja Sport Line

Sileämpi etupuskuri, siistimpi Limited Edition ja siivetön Sport Line. Honda Civic Type R -mallisto päivittyy kauttaaltaan ja samalla tarjolle tulee kaksi uutta malliversiota.

Jaa artikkeli

Honda Civic Type R -mallisto laajenee kahdella uudella versiolla. Limited Edition juhlistaa mallin historiaa ovelin viittauksin menneeseen ja Sport Line tekee Type R:stä hiukan arkiystävällisemmän.

Samalla koko mallistoa on päivitetty hienosäädöillä. Faceliftissä Civic Type R:n etupuskuri on vaihtunut ”sileämpään” ja molemmat sekä sumu- että ajovalo ovat saaneet uudet umpiot. Ilmanottoaukkoja on avattu 13 prosentilla ja Honda kertoo päivittäneensä myös jäähdyttimen, joten lopputuloksena pitäisi olla rata-ajossa 10°C viileämpänä virtaava jäähdytysneste. Muutosten aerodynaamiset tappiot on korvattu uudistetulla ilmanohjaimella puskurin sisäpuolella.

Honda Civic Type R Limited Edition Type R Sport Line

Honda Civic Type R on saanut samalla päivitetyn alustasäädön, valmistajan tavoitellessa terävämpää ajettavuutta. Mukautuva iskunvaimennusjärjestelmä arvioi nyt tieolosuhteet nopeammin, joten myös mukavuuden pitäisi löytyä helpommin. Etuakselin puslat ja pallonivelet ovat saaneet päivityskierroksen parempaa ohjaustuntumaa ajatellen. Taka-akselin tuennassa puslia on päivitetty parempaa sivuttaiskuormien hallintaa varten, Hondan kertoessa tarkan prosenttiluvun olevan 8.

Jarrujärjestelmää on päivitetty uusilla kaksiosaisilla jarrulevyillä. Järjestelmä säästää jousittamatonta massaa 2,5 kilogrammaa. Samalla jarrupalat on vaihdettu uusiin ja järjestelmän lämpökuormaa on pyritty hallitsemaan paremmin. Jarrupolkimen liikkeestä on puolestaan poistettu 15 mm turhaa, joten jarrutus alkaa terävämmin.

Honda Civic Type R Limited Edition Type R Sport Line

Sisustassa Type R noudattelee muuta Civic-mallistoa siinä, että tietoviihdejärjestelmää on päivitetty ja ilmastointilaite on saanut fyysisiä painikkeita. Samalla esitellään uusi Honda LogR -telemetriaominaisuus, joka yhdistää ajotietokoneen sensorit älypuhelinsovellukseen. LogR:n avulla voi tallentaa telemetriatietoja katuajossa ja radalla, järjestelmän pisteyttäessä ajamisen pehmeyttä erityisen algoritmin avulla.

Ohjausvälineenä on uusi Alcantara-verhoiltu ohjauspyörä ja malli viittaa menneisyyteen uudella pisaramaisella vaihdekepillä, joka on varustettu 90 grammab vastapainolla ”parempaa vaihtotarkkuutta varten”. Lisäksi 2020-vuosimalliin on lisätty Active Sound Controliksi nimetty äänijärjestelmä, joka korostaa moottorin ääntä kaiuttimien kautta vihaisemmissa ajotiloissa ja pehmentäen ääntä Comfort-tilassa.

100 kappaleen Limited Edition

Honda Civic Type R Limited Edition Type R Sport Line

Facelift-muutosten lisäksi Honda Civic Type R saa Limited Edition -erikoiserän, joka vie reseptiä vielä pidemmälle. Honda on karsinut erikoiserän painoa 47 kilogrammalla jättämällä pois esimerkiksi tietoviihdejärjestelmän, ilmastoinnin ja osan äänieristeistä. Takaistuimet ovat kuitenkin paikoillaan, eikä turvavarusteista ole karsittu.

Honda Civic Type R Limited Edition Type R Sport Line

Type R -perinteeseen viitataan pakollisella ”Sunlight Yellow” -värillä, joka on saatavilla vain Limited Editionin yhteydessä. Yhdessä mustien yksityiskohtien ja tumman Civic-logon kanssa väriskeema on tietoinen nyökkäys Hondan menneisyyteen.

20-tuumaisista vanteista vastaa ikoninen BBS ja taotut pyörät säästävätkin noin 10 kilogrammaa jousittamatonta massaa. Renkaina ovat Michelin Cup 2:t. Teho on säilynyt ennallaan, joten 2,0-litrainen VTEC Turbo siivittää menoa 320 hevosvoiman ja 400 newtonmetrin verran. Limited Editionin 0–100 km/h:ksi luvataan 5,7 sekuntia.

Honda Civic Type R Limited Edition Type R Sport Line

Honda Civic Type R Limited Edition saapuu Eurooppaan kesällä ja mantereen myyntimääräksi jää tasan 100 kappaletta.

Naapurisopuisa Sport Line

Jos Civic Type R on tähän asti tuntunut hiukan julkealta tai turhan äärimmäiseltä, ei hätää. Sport Line vaihtaa tulisen kastikkeen keskivahvaan ja luopuu samalla naapureita ahdistavasta takaspoilerista.

Honda Civic Type R Limited Edition Type R Sport Line

Isosta takapsoilerista luopuminen saa Type R:n näyttämään enemmän tavalliselta Civic Sport Lineltä. Honda on lisäksi korostanut hämäystä toteuttamalla Sport Linen alahelmaan harmaan korostelinjan. Sport Line ja tavallinen Type R ovat saatavissa uudella Racing Blue -ulkovärillä. Ulkoasua rauhoittavat myös uudet tummanharmaat 19-tuumaiset vanteet, joiden parina ovat Michelin Pilot Sport 4S:t. Yhdistelmällä on tietoisesti haettu mukavampaa ja hiljaisempaa ajettavuutta.

Maltillisemman rengastuksen lisäksi Sport Line on varustettu ylimääräisillä äänieristeillä takaluukussa ja tavaratilassa. Kirkuvan punaiset istuimet ovat vaihtuneet mustiin, mutta Honda viittaa itseensä punaisilla koristetikkauksilla. Tietoviihdejärjestelmä on ennallaan, joten LogR-toimintojen lisäksi tarjolla ovat Apple CarPlay ja Android Auto -älypuhelinpeilaukset.

Honda Civic Type R Limited Edition Type R Sport Line

Myös Honda Civic Type R Sport Line saapuu Eurooppaan kesän aikana. Saksassa Sport Linen hinta asettuu yksiin meilläkin myytävän Type R GT:n kanssa.

Lähde ja kuvat: Honda

Jaa artikkeli

Keskustelu