Ajoneuvot Esittely 3.9.2014

Hyundai i20

Uusi Hyundai madaltuu ja pidentyy ulkonäön vuoksi. Myös sisätiloihin on panostettu. Auton saapumista Suomeen saadaan odottaa kevääseen asti.

Suomeen keväällä 2015 saapuva toisen sukupolven Hyundai i20 on kasvanut joka suunnassa, paitsi korkeudessa. Kuudentoista millimetrin madallus yhdessä neljä senttiä kasvaneen pituuden kanssa tukevoittaa auton ulkonäköä. Myös akseliväli on kasvanut 45 millimetriä.

Aluksi auto saapuu viisiovisena. Valmistaja kehuu uutuuttaan kokoluokassaan erittäin kilpailukykyiseksi sisätilojen osalta. Kuljettajan paikalla istuimen ja ratin säätövarat vaikuttivat koeistumisen perusteella toimivilta. Sisätilojen laatuvaikutelma on kokoluokassa erinomainen.

Katto auki, ratti lämpimäksi

Sisätiloja piristää kangaspenkkien neljä värivaihtoehtoa, jotka heijastuvat myös kojelaudassa ja ovissa. Viihtyvyyttä parantaa myös lisävarusteena saatava suurikokoinen avautuva panoraamakatto. Muita merkittäviä lisävarusteita ovat kaistavahti, lämpiävä ohjauspyörä ja kääntyvät ajovalot.

Navigointijärjestelmän saa 7” näytöllä. Edullisempana versiona Hyundai tarjoaa myös mahdollisuuden Apple iPhone ja Samsung Galaxy –älypuhelimien käyttämiseen varta vasten suunnitellusta telineestä. Kojelaudan päälle tuleva pidike myös lataa puhelimen akun.

Uutuusmoottori kysymysmerkkinä

Moottoripuolella Hyundai tarjoaa aluksi Euro 6 -kelpoisia nelisylinterisiä bensiini- ja turbodieselmoottoreita. Bensiinimoottorin saa 75 ja 84 hevosvoimaisena 1,25-litraisena tai 100 hevosvoimaisena 1,4-litraisena.

Dieselpuolella on tarjolla kaksi vaihtoehtoa. 1,1-litrainen tuottaa 75 hevosvoimaa ja kolme desiä suuremmalla mennään yhdeksänkymmenen hevosen voimin.

Hyundain edustajat vihjailivat moottorivalikoiman laajentumisesta ennen auton saapumista Suomeen. Uuden moottorin kokoluokasta ei paljastettu mitään, mutta arvaukset suuntautuvat kohti kolmisylinteristä.

Hintoja ei toistaiseksi ole julkistettu. Myöhemmin i20-mallisto laajenee kolmiovisella versiolla, jonka julkaisu ajoittunee kevääseen. Luonnospiirrosten perusteella mallista tehdään merkittävästi perhekäyttöön sopivaa viisiovista sporttisemman näköinen coupé.

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Hyundai

Kaikki koeajot

Uusimmat