Hyundai i30 Wagon

Ajoneuvot Uutinen 12.12.2018

Hyundain usko ei horju – i30 Wagon-mallistoon diesel-moottoreita Suomessa ja Baltiassa

Moottorivalikoima laajenee paikallisen kysynnän johdosta myös diesel-puolelle.

Hyundai Motor Finland kertoo vastaavansa paikalliseen kysyntään tuomalla Suomen ja Baltian i30 Wagon -mallistoon uudelleenkehitetyt nelisylinteriset ja polttoainetaloudelliseksi luonnehditut CRDI-dieselmoottorit kokoluokassa 1,6 litraa. Moottorivaihtoehto tarjoillaan kahdessa teholuokassa: 110 hv ja 136 hv.

Valmistajan mukaan kaikki i30-malliston moottorit täyttävät Euro 6d Temp -päästöstandardit. i30:n kerrotaan myös olevan merkin toiseksi suosituin malli Suomessa.

Pienemmän dieselmoottorin yhteyteen on valittavissa vaihteistoksi joko 6-vaihteinen käsivaihteisto tai 7-vaihteinen kaksoiskytkinautomaattivaihteisto, ja varustetasoksi on tarjolla Fresh. Tehokkaampi dieselmoottorivaihtoehto on saatavissa vain 7-vaihteisella kaksoiskytkinautomaattivaihteistolla ja pykälää paremmalla Comfort-varustetasolla.

Varustetasojen eroista mainittakoon, että Fresh-varustetasoon kuuluvat muun muassa vakionopeussäädin, pysäköintitutka takana, kaistallapitoavustin ja kaukovaloautomatiikka. Comfort-varustetaso sisältää lisäksi esimerkiksi automaattisen ilmastoinnin, kahdeksan tuuman värikosketusnäytön, peruutuskameran ja lämmitettävän nahkaverhoillun ohjauspyörän.

Mallisto kasvaa edelleen

Hyundain i30-perheeseen kuuluvat i30 Hatchback, farmarimalli i30 Wagon, elegantti i30 Fastback ja sporttinen i30 N. N-malliston tuorein tulokas, i30 Fastback N, joka sai ensi-iltansa Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa.

Seuraavaksi lisäykseksi maahantuoja kertoo N Line -malliston, jossa on i30 N -mallista tuttuja visuaalisia yksityiskohtia sekä auton sisä- että ulkopuolella. Sitä on kuitenkin odotettava vuoden 2019 puolelle.

Lähde: Hyundai Kuva: Moottorin arkisto/Antti Hentinen

Jaa artikkeli

Keskustelu

Kaikki koeajot

Uusimmat