Seat Ibiza

Ajoneuvot Autonäyttely Geneve 2017 Uutinen 9.3.2017

Kertaluokkaa isompi pikkuauto – tällainen on uusi Seat Ibiza

Uusi Seat Ibiza määrittelee mallin mittasuhteet uusiksi.

Genevessä ensiesiintynyt viidennen sukupolven Seat Ibiza venyy ja levenee suurempien matkustustilojen tavoittamiseksi. Leveyttä on tullut peräti 87 millimetriä, joka näkyy matkustamossa 42 milliä leveämpinä istuimina.

Seat Ibiza

Akseliväliin on tullut puolestaan 95 millimetrin loikka, mutta auto itsessään on 2 mm edeltäjäänsä lyhyempi ja 1 millimetrin matalampi. Pääntilaa on kuitenkin löydetty eteen 24 millimetriä lisää ja takanakin tukkalaitteelle löytyy nykyisin 17 mm enemmän tilaa. Tavaratilan koko kirjoitetaan nykyisin muotoon 355 litraa, 63 litraa edeltäjää enemmän.

Seat Ibiza

Voimanlähteinä Seat Ibizassa nähdään 3-sylinterinen bensaturbo 1.0 TSI joko 95 tai 115 hevosvoiman versiona. Loppuvuodesta 2017 saapuu vielä 4-sylinterinen 1.5 TSI 150-hevosvoimaisena. Dieseliä löytyy puolestaan kolmen koneversion verran, eli 1.6 TDI saapuu Ibizaan joko 80, 95 tai 115 hevosvoiman versiona. Lisävarusteinen 7-vaihteinen DSG-automaatti lievittää vaihtamisen tuskaa.

Seat Ibiza

Kojelautaa koristaa nykyisin 8-tuumainen viihdejärjestelmän näyttö ja lisävarustelistalta löytyy myös Beatsaudion suunnittelema äänentoistojärjestelmä. Tarjolla on ajan henkeen myös langatonta latausta kännykkävahvistimella sekä koko nippu turvavarusteita autonomisesta hätäjarrutuksesta ruuhka-avustimeen. Myös ääni- ja värinäeristystä on parannettu.

Seat Ibiza

Vuodesta 1984 hurmannut Ibiza on myynyt historiansa aikana yli 5,4 miljoonaa autoa. Uusi malli saapuu Eurooppaan kesäkuussa.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

 

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Seat

Kaikki koeajot

Uusimmat