Renault Espace

Ajoneuvot Uutinen 15.3.2016

Kevät tuo Renault Espacen Suomeen – 48 000 euron raskalainen

Tila-auto on muuntunut aiempaa sutjakammaksi.

Huhtikuu tuo mukanaan odotetun ranskalaisen tila-auton, kun maineikkaan Renault Espacen viides sukupolvi rantautuu Suomeen – crossoveriksi muuntuneena.

Tulokas on ulkonäöltään kaikkea muuta kuin laatikkomainen: korkea hartialinja ja matala ikkunalinja tekee autosta todellista korkeutta matalamman ja sutjakamman näköisen. Jykevä keula on sukunäköinen ja noudattelee Renaultin uutta muotokieltä.

00073000

Laihis tuotti tulosta

Uutuus on aina seitsenpaikkainen. Keskimmäisen istuinrivin istuimet ovat liikuteltavissa erikseen. Kolmannen rivin istuimet taittuvat takakontin lattian alle. Tuolloin on tavaroille tilaa 614 litraa.

Espace on peräti 250 kiloa edeltäjäänsä kevyempi, joka tekee hyvää ketteryydelle ja kulutukselle. Keulille on helppo valita voimanlähde, sillä tarjolla on tasan yksi dieselvaihtoehto, jossa on tehoa 160 hevosvoimaa. Se liikuttaa 4,8-metristä tilaihmettä 4,6 litran keskikulutuksella sadalla kilometrillä. Hiilidioksidipäästöinä se tarkoittaa kohtuullista 120 grammaa kilometrillä.

Hinnat alkavat 48 000 eurosta

Renault-leiri laskee uuden Espacen kilpailijoiksi Ford S-Maxin, DS5:n, Volkswagen Sharanin, Volvo XC60:n, BMW X3:n ja Audi Q5:n.

Niistä Espacen erottaa Renaultin hehkuttama nelipyöräohjaus, joka tuo ajamiseen toisaalta hieman lisää ketteryyttä, mutta myös vakautta esimerkiksi karreajossa. Renault on nimennyt järjetelmänsä 4Controliksi, joka tarkoittaa sitä, että myös takarenkaat kääntyvät hitusen (1,9–3,5 astetta) eri suuntaan kuin etupyörät.

Nelipyöräohjauis maksaa Espacen ostajalle 3 000 euroa. Ilman sitä varsin kattavasti varustellun auton hinta on 47 990 euroa.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Renault

Kaikki koeajot

Uusimmat