Kia Ceed 5D Mild-Hybrid

Ajoneuvot Koeajo 19.7.2021

Koeajo: Kia Ceed ilmoittautui mukaan kevythybridikisaan

Kia Ceed -mallisto laajeni napakalla kevythybridillä. Hyvää: järkevä tuote. Huonoa: napakka alusta.

Vuonna 2018 esitelty kolmas Kia Ceed -sukupolvi sai vuodenvaihteen tienoilla piristystä bensiinimoottorivalikoimaansa. Näistä eräs oli nyt koeajoon otettu 160-hevosvoimaisen 1,5-litraisen bensiinimoottorin ympärille rakennettu kevythybridivoimalinja, joka tarjoillaan aina 7-pykäläisen kaksoiskytkinautomaattivaihteiston parina.

Kia Ceed 5D Mild-Hybrid

Ceedin tutut vahvuudet ovat yhä tallella. Loogisessa ohjaamossa odottaa hyvä ajoasento, ja myös näkyvyys ulos on mainio. Sama selkeys jatkuu helppokäyttöisen tietoviihdejärjestelmän ja ilmastoinnin perinteisen hallin­tapaneelin puolella.

Kia Ceed 5D Mild-Hybrid

Tavaratilaa on kevythybridisoinnista johtuen 357 litraa totutun 395 litran sijaan. Muuten erittäin käyttökelpoiset tilat tarjoavat yhdessä jopa 7 vuoden takuun kanssa houkuttelevan paketin.

Kia Ceed 5D Mild-Hybrid

Tallella ovat myös tutut heikkoudet. Alusta on tarpeeettoman napakka jopa koeajohetkellä alla pyörineistä kitkarenkaista huolimatta, ja melutaso on tässä autoluokassa korkeintaan keskinkertainen.

Kulmikasta kulutusta

Voimaa on riittävästi ja automaattivaihteistoon yhdistettynä eteneminen on äärimmäisen vaivatonta. Kulkupuoli on siis kunnossa, mutta muuten kevythybridivoimalinjalla eteneminen on kevyesti kulmikasta. Pintakaasulla ajo on haastavaa auton halutessa vaihdella voimakkaan energian talteenoton ja lievän kiihdyttämisen välillä. Jostain syystä vapaalla rullaaminen tuntuu olevan hieman vieras ajatus Koreassa.

Kia Ceed 5D Mild-Hybrid

Valitettavasti vielä vakionopeudensäädinkin tekee samaa kiihdyttämisen ja energian talteenoton vuorottelua. Nopeus venkslaa tasaisella tielläkin edestakaisin, mikä ärsyttää pidemmän päälle.

Kia Ceed 5D Mild-Hybrid

Uuden ja hienon voimalinjan soisi tarjoavan kulutusetua, mutta lukemat ovat vain hyvät poikkeuksellisen erinomaisuuden sijaan. Alhaisimmillaan kulutus saatiin lukemaan 5,2 l/100 km täysin tasaisessa maantieajossa. Sekalaisemmassa ajossa pyörittiin kuuden pinnassa, johon on ylletty tässä kokoluokassa muillakin eväillä. Ehkä hieman ahkerammasta rullaamisesta ei olisi sittenkään haittaa.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Kia

Kaikki koeajot

Uusimmat