CF Moto

Ajoneuvot Koeajo Moottoripyörät 2.10.2019

Koeajo: Suuret ominaisuudet pienellä rahalla – CF Moto 650 MT

CF Moto 650 MT on markkinoiden edullisin täysiverinen seikkailupyörä. Hyvää: ominaisuuksien ja hinnan suhde, moottorin luonne, ulkonäkö, sivulaukut kuuluvat hintaan. Huonoa: etujousituksen nypytys alhaisissa nopeuksissa, tunnottomat jarrut.

CF Moto on täysin uusi moottoripyörämerkki Suomessa. Nimenä se on kuitenkin tuttu, sillä CF Moto on kivunnut mönkijöiden rekisteröintitilastossa jo kolmannelle sijalle. Nyt tarjolle tulee kaksi saman tekniikan jakavaa moottoripyörää, nakumalli 650 NK ja koeajossa ollut seikkailupyörä 650 MT.

Viimeksi mainitun huomiota herättävin ominaisuus on hinta, joka sivulaukkuineen ja kaatumarautoineen jää 8 500 euroon. Kilpailijoiden hinnat alkavat 11 000 eurosta – ilman mainittuja varusteita.

Virkeä moottori

Kaksisylinterinen rivimoottori ei jyllää korkealla huipputeholla, mutta 62 hevosvoimaa liikuttavat 213-kiloista pyörää täysin riittävästi. Käyttökelpoinen kierroslukualue alkaa lähes tyhjäkäynniltä. Vaikka huipputehon ja -väännön kierrosluvut ovat korkeita, riittää potkua mukavasti jo yleisimmin käytetyllä 3 000–5 000 r/min alueella.

Huippunopeutta luvataan 180 kilometriä tunnissa, mikä sekin riittää hyvin. Sport- ja Touring -ajotilojen välillä ei tuntunut koeajossa juuri eroa.

Kapea ohjaustanko ja eteen nojaava ajoasento tuovat urheilullista tunnelmaa. Selkeä mittaristo suurine vaihdenäyttöineen tarjoilee tarvittavan perustiedon ilman ajotietokonemaisia hienouksia.

Tuulilasin korkeussäätö onnistuu nopeasti esimerkiksi liikennevaloissa seistessä. Käsisuojat blokkaavat ajoviimaa tehokkaasti. Sekä kytkin- että jarrukahvassa on etäisyyssäädöt. Satula on hieman kumimaisen tuntuinen, muttei liian upottava.

Etujousitus on napakka, ja alle 80 km/h nopeuksissa esiintyy lievää nypytystä. Takajousitus toimii pehmeämmin. Molemmissa päissä on vaimennusten säätömahdollisuuksia.

Jarrut ovat muihin ominaisuuksiin verrattuna hieman vaatimattomat. Niiden teho on riittävä, mutta sormivoimaa tarvitaan reilusti ja tuntumassakin on parantamisen varaa. Pehmeämmillä jarrupaloilla tilanne todennäköisesti paranisi.

Monipuolinen matkakaveri

Varsinaiseen maastoajoon joustomatkat ovat lyhyet, mutta sorateille ja matka-ajoon CF Moto tarjoaa hyvät eväät. Alimmillaan kulutus painui alle neljän litran sadalla, jolloin tankillinen riittää 450 kilometrille.

Hyvä ajoasento ja suoja ajoviimaa vastaan sekä vakiovarustukseen kuuluvat tukevat sivulaukut tekevät CF Motosta oivan matkakaverin pidemmillekin reissuille. Hienouksia, kuten vakionopeudensäädintä tai luistonestoa, on turha odottaa tähän hintaan, mutta perusasiat sekä ulkonäkö ovat kunnossa, ja ajonautinto on taattu. Ei ole liioiteltua sanoa, että ominaisuuksien ja hinnan suhde on markkinoiden paras.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: CF Moto

Kaikki koeajot

Uusimmat