kysy autoista ympäri vuoden kesärenkailla

Ajoneuvot Kysy Autoista 17.6.2022

Kysy autoista: saako matkailu- tai pakettiauton takatilassa olevaan dieseltoimiseen lämmityslaitteeseen käyttää polttoöljyä?

Työkoneiden dieselmoottoreihin tarkoitettu moottoripolttoöljy on vähemmän verotettua, ja sen tankkaaminen autoon on kielletty veroseuraamuksen uhalla. Miten on autojen sisätilassa käytettävien diesellämmittimien laita?

Tarkempi kysymys kuuluu: ”Jos matkailu- tai pakettiauton takatilassa on dieseltoiminen lämmityslaite omalla polttoainesäiliöllä, saako sitä käyttää polttoöljyllä vai onko veroseuraamuksen riski?”

Jos lämmitin on varustettu omalla polttoainesäiliöllä, eikä se ole millään tapaa yhteydessä ajoneuvon polttoainejärjestelmään, pitäisi olla selvillä vesillä. Niin kauan kuin polttoöljyä käytetään ainoastaan lämmittimeen, polttoöljyn väärinkäytöstä seuraavaa polttoainemaksua ei tarvitse pelätä. Lakia polttoainemaksusta sovelletaan ainoastaan Suomessa tai muussa maassa rekisteröityyn taikka rekisteröimättömänä Suomessa käytettävään ajoneuvoon.

Useimmiten matkailu- tai pakettiauton yhteydessä oleva diesellämmitin ottaa kuitenkin polttoaineensa auton omasta tankista.

Kannattaa huolehtia, ettei vahingossakaan tule tankattua autoon polttoöljyä. Hyvin pienetkin määrät polttoöljyä näkyy jo testissä, mikä johtaa automaattisesti sakkoihin. Polttoöljyn tankkaamista autoon on myös käsitelty aikaisemmin: Kysy autoista: voiko polttoöljyllä ajaa hätätilanteessa ja kenelle maksan verot?

Kysy autoista

Jätä meille autoaiheinen sinua askarruttava kysymys. Toimituksemme vastaa viikoittain moottori.fi:ssä tulleisiin kysymyksiin. Voit myös lähettää kysymyksesi suoraan sähköpostilla kysyautoista [ät] moottori.fi.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat