Ajoneuvot Caravan-messut Uutinen 23.9.2023

Lahti Caravan 2023: Volkswagen Crafterin alusta on tullut jäädäkseen – Knausilta edullinen neliveto

Caravan-messuilla, kuten myös Lahden Caravan-näyttelyssä nähdään entistä enemmän Volkswagen Crafterin alustalle tehtyjä matkailuautoja.

– Kukaan ei olisi toivonut pandemiaa. Mutta ei mitään niin pahaa, ettei jotain hyvääkin, kiteyttää Olli Haverinen, matkailuajoneuvovalmistaja Knaus Tabbertin Suomen edustaja.

Haverinen viittaa lausahduksellaan siihen, kun maailman laajuinen koronapandemia sai kaikki autojen valmistajat ja matkailuajoneuvojen valmistajat polvilleen ja matkailuautojen alustoista sekä muista komponenteista tuli pulaa. Autovalmistajista esimerkiksi Volkswagen huomasi tämän ja alkoi organisoida tuotantoaan niin, että se alkoi tuottamaan Volkswagen Crafter -pakettiautojen alustoja matkailuajoneuvovalmistajille sen minkä pystyi ja yhä useampi matkailuajoneuvovalmistaja alkoi tuoda myyntiin Crafrerin alustalle tehtyjä matkailuautoja.

– Uskon, että Crafter on tullut nyt jäädäkseen, Haverinen sanoo matkailuautojen alustoista.

Haverisen uskomusta vahvistaa myös se, että Volkswagen loi korona-aikana myös kokonaan oman retkeilyautomallistonsa.

Mersun Sprinter hallinnut nelivetoisia

Nelivetoisten matkailuautojen alustoissa Mercedes-Benz on hallinnut markkinaa Sprinter-alustoillaan. Nyt se on saanut Volkswagenista varteenotettavan kilpailijan.

– Se on myös erinomaista, että on tullut lisää vaihtoehtoja. Fiat on myös hallinnut pitkään markkinaa, eikä Fiatin alustoissa mitään vikaa ole, mutta on hyvä, että kuluttajalla on enemmän mistä valita, Haverinen sanoo.

Saksalainen Knaus on tuonut markkinoille nyt yhden uuden Volkswagen Crafter -pohjaisen matkailuauton. Auto on Volkswagenin järeimmällä 133-kilowattisella (177 hv) voimalinjalla, 9-portaisella automaattivaihteistolla sekä nelivedolla varustettu.

– Nelivetojen kysyntä kasvaa koko ajan entistä enemmän, Haverinen toteaa.

Knaus Van Ti Plus Platinum on myös varsin aggressiivisesti hinnoiteltu. Nelivetoisen auton hinta on alle 104 000 euroa kahden henkilön makuupaikoilla. Laittamalla parisen tonnia lisää, Knaus Van Ti:n saa neljän henkilön makuupaikoilla. Auton varustelutaso on myös melko kattava ja näyttäisi siltä, että Knausin hinta lähimpiin kilpailijoihin nähden on hyvin kilpailukykyinen, jopa edullinen.

Haverinen sanoo myös, että hinta on myös pysyvä ainakin tämän mallivuoden eli heinäkuun loppuun.

– Nähdäkseni hintojen nousu on nyt tässä, en usko, että matkailuautojen hinnat tulevat enää nousemaan, Haverinen sanoo.

Teksti ja kuvat Manu Tuppurainen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat