Lego Technic BMW M 1000 RR

Ajoneuvot Moottoripyörät 18.12.2021

LEGO Technic BMW M 1000 RR – näppäryyttä vaativa projekti uuteen vuoteen

1:5 Lego Technic -rakennussarjan lopputuloksesta ei montaakaan esikuvan yksityiskohtaa puutu. Ja esikuvanahan on baijerilaisvalmistajan tehokkain moottoripyörämalli.

M 1000 RR on ihka ensimmäinen BMW:n autopuolen suorituskykymalleista tuttua M-tunnusta käyttävä moottoripyörämalli, ja se tuli markkinoille vuonna 2020. BMW:n katupyöristä tehokkaimman 1 000 -kuutioinen moottori antaa 212 hevosvoimaa tehoa ja pyörä kulkee perusvarustelulla 306 km/h. Kyseessä on niin sanotusti tappovehje eli M 1000 RR:llä ei kannata leikkiä.

Lego Technic BMW M 1000 RR

Leikkijöille – tosin sarjan haastavuudesta johtuen 18 vuotta täyttäneille sellaisille – soveltuu paremmin Legon näkemys aiheesta. Rakennussarja on ensimmäistä kertaa tehty mittakaavassa 1:5 eli lopputulos on 27 cm korkea, 45 cm pitkä ja 17 cm leveä, tämä ilman jalustaa.

1 920 osaa

Lego Technic BMW M 1000 RR

Yhteistyössä BMW Motorradin kanssa toteutetun mallin suunnittelussa on pyritty toisaalta siihen, että lopputulos olisi mahdollisimman näköinen, mutta myös siihen, että mallin rakennusprosessi antaisi mahdollisimman hyvän kuvan esikuvan valmistusvaiheista. Vastaavia sarjoja on nähty Lego Techniciltä useasti aiemminkin. Setti sisältää 1 920 osaa eli mistään parin tunnin hommasta ei ole kyse. Sarja tarjoaa sopivaa, rentouttavaa tekemistä ja aivojumppaa projektiksi asti.

Lego Technic BMW M 1000 RR

Lähes kahteentuhanteen osaan mahtuu kaikkea nelisylinterisestä moottorista kolmipykäläiseen vaihteistoon (plus vapaa). Pyörässä on myös etu- ja takajouset, ohjaus sekä kullattu ketjuvetoinen voimansiirto. Kaikkea tekniikkaa voi tutkia rakennusvaiheessa ja esitellä muillekin pyörän ollessa valmis. Itse pyörän mukana tulee kaksi jalustaa sekä mittakaavan mukainen teknisten tietojen taulu.

Lego Technic BMW M 1000 RR

Herkullisen Lego Technic BMW M 1000 RR:n suositushinta on 199 euroa. Jouluksi sarja ei ehdi, mutta virallisiin Lego -myymälöihin sekä Legon verkkokauppaan se tulee myyntiin uudenvuodenpäivänä.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: BMW

Kaikki koeajot

Uusimmat