Lego Lamborghini Sián FKP 37 3696 Technic

Ajoneuvot Uutinen 29.5.2020

Lamborghinistiksi vaikka Legolla: Sián FKP 37 on 3696 palaa myrkynvihreää tribuuttimallia

Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37 on tanskalaisen palikkaimperiumin uusin merkittävä automalli. 3 696 palaa myrkynvihreää superautoa makeasti paketoituna.

Lego Technic -sarjan makea autovalikoima täydentyy tällä kertaa Lamborghini Sián FKP 37:lla. Kesäkuun alussa myyntiin tuleva rakennussarja käsittää 3 696 osaa ja se on toteutettu 1:8 mittakaavassa. Valmis Lego Lamborghini on kooltaan 13 cm korkea, 60 cm pitkä ja 25 cm leveä.

Lego Lamborghini Sián FKP 37 3696 Technic

Luonnollisesti Lego on mallintanut koko joukon auton parhaita piirteitä palikkamaailmaan. Niinpä autosta löytyy oma versio V12-moottorista liikkuvine mäntineen, saksiovet ja nouseva takaspoileri. Rattivivuilla toimiva vaihteisto on Lego Technicin nykytyyliin kahdeksanvaihteinen. Erityistä huomiota saavat myös limenvihreä väri, kullanväriset vanteet ja muun muassa Lego Technic Bugatti Chironista tuttu pakkaustyyli.

Lego Lamborghini Sián FKP 37 3696 Technic

Varsinainen Lamborghini Sián FKP 37 esiteltiin Frankfurtin autonäyttelyssä 2019. Italialaisen superautovalmistajan rajoitettu erikoismalli kätkee nimeensä kunnianosoituksen juuri ennen autonäyttelyä menehtyneelle automoguli Ferdinand Karl Piëchille. 37 on puolestaan viittaus Piëchin syntymävuoteen. Kevythybridijärjestelmällä piristetty V12 tuottaa yhteensä 819 hevosvoimaa riemastuttavalla 8 500 r/min kierrosluvulla. Auton 63 kappaleen valmistusmäärä viittaa muuten Lamborghinin perustamisvuoteen 1963.

Lego Lamborghini Sián FKP 37 3696 Technic

– LEGO-palikat ovat yhtä ikonisia kuin Lamborghini- urheiluautot, sanoo Stefano Domenicali, Automobili Lamborghinin toimitusjohtaja.

– Molemmathan edustavat täydellistä, jatkuvaan tutkimukseen ja kehitystyöhön perustuvaa suunnittelua ja ovat eri sukupolvien arvostamia. Jokainen Lamborghini-urheiluauto on ainutlaatuinen ja yksilöllinen Ad Personam -ohjelmamme sekä jokaisen urheiluautomme omistajan ajotavan ansiosta. Myös Lego-palikat tarjoavat kaikenikäisille rakentajilleen loputtomasti luovia mahdollisuuksia, Domenicali kiteyttääkin vaatimattomasti.

Lego Lamborghini Sián FKP 37 3696 Technic

Lego Technic Lambroghini Sián FKP 37 saapuu myyntiin Legon omiin liikkeisiin ja verkkokauppaan kesäkuun alussa. Legon Suomen verkkokaupassa rakennussarjan hinta on 379,95 euroa. Muille Lego-jälleenmyyjille Lamborghini kurvaa elokuussa.

Lähde ja kuvat: Lego

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Lamborghini

Kaikki koeajot

Uusimmat