Ajoneuvot Uutinen 7.8.2016

Lotuksen pääjohtaja: ei hybridejä, ehkä katumaasturi

Kevyistä urheiluautoista tunnetun brittimerkin tulevaisuudessa saattaa olla katumaasturi, mutta eivät sähköiset ohjaustehostimet tai hybridit.

Lotuksen pääjohtaja Jean-Marc Gales ei sulje pois mahdollisuutta, että uudelleenorganisoitu brittivalmistaja pönkittäisi kassavirtaansa katumaasturilla. Gales kuitenkin rauhoittelee epäileviä, että mikäli yhtiö päättää tehdä katumaasturin, siitä tulee tunnistettavasti Lotus. Muut automerkit ovat jo luovuttaneet katumaastureiden vastustamisen suhteen. Lotuksen visioissa mahdollinen katumaasturi toteuttaisi kuitenkin perustaja Colin Chapmanin visiota ”yksinkertaista ja lisää keveys”.
– Pitäydymme juurillamme, sillä ne ovat kadehdittavat juuret, Gales kiteyttää maasturiajatukset.

Sen takia myös tuleva uusi Elise muistuttaa suurelta osin nykyistä, ollen hiukan leveämpi sivuturvatyynyjen takia, mutta noudatellen muuten edeltäjänsä mittoja ja teho/painosuhdetta.

– Lotus ei asenna sähköisiä ohjaustehostimia. Ne vievät ohjaustuntuman, Gales lupaa merkin faneille.

Myöskään sijaan hybridit eivät kuulu ohjelmaan. Monimutkaiset hybridijärjestelmät lisäävät painoa ja vievät tilaa, joten perinteikäs brittivalmistaja loikannee suoraan sähköautoihin. Kiire valmistajalla ei kuitenkaan ole.
– On helppoa olla tehokas, kun autoissa on alhainen massa, Gales summaa yhtiön suunnitelmat pitäytyä polttomoottoreissa vielä pitkään.

Lähde: Autoblog Kuva: Jari Saarentaus

Katso myös:

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Lotus

Kaikki koeajot

Uusimmat