Ajoneuvot | Esittely | 5.7.2019

Maistiainen: Citius, altius, fortius – Škoda Superb Scout

Škoda Superbin tuore facelift keskittyy VW Passatin tavoin perusasioiden viilaamiseen, mutta mallistoon liittyy nyt korotetulla maavaralla varustettu Scout.

Jaa artikkeli

Škoda Superb Scout on ehkä mielenkiintoisin yksittäinen osuus tutun automallin kasvojenkohotuksessa. Superbin ilmettä on viilattu muun muassa kasvattamalla keulamaskia ja yhdistämällä se ajovaloihin saakka. Scout puolestaan ottaa Superb-farmarimallin ja korottaa maavaraa 15 millimetrillä.

Škoda Superb Scout

Erityisesti Superb Scoutin erottaa helposti korostetuista etu- ja takapuskureista alleajosuojineen. Lisäksi Scout on aina nelivetoinen farmari. Moottoriversioina ovat 2,0-litrainen TSI (272 hv) tai 2,0-litrainen TDI (190 hv). Tavaratilaa on 660 litraa. Takaluukun pinta on saanut Scalasta tutun Škoda-tekstin irtokirjaimin.

Muilta osin Superb Scout on sangen tuttu yhdistelmä Superbia ja muiden Škoda-mallien Scout-versioita. Puuhenkistä verhoilua on piristetty Scout-merkein, samoin kuin istuimia ja etulokareita. Ajotilojen ja lisävarusteisten mukautuvien DCC-iskunvaimentimien ansiosta Superb Scout säilyttää ryhtinsä niin kuoppaisella hiekkatiellä kuin moottoritiellä.

Škoda Superb Scout

Samalla faceliftattu Superb on ensimmäinen Škoda, jonka saa led-täysmatriisivaloilla, antaen ajovaloille enemmän mahdollisuuksia mukautumisen suhteen.

Palaamme Superbin faceliftiin ja Škoda Superb Scoutiin lähiviikkoina koeajon muodossa.

Škoda Superb Scout

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Keskustelu