Honda Civic e:HEV hybridi

Ajoneuvot Koeajo 23.6.2022

Maistiainen: Honda Civic e:HEV – siistimpi jo 11. polvessa

Uusi Honda Civic saapuu markkinoille melkoisen murroksen keskellä, mutta tuttu mallinimi luottaa vahvuuksiinsa.

Honda Civic ei mallinimenä juuri esittelyjä kaipaa, mutta klassikon uudistuminen osuu automarkkinoilla mielenkiintoiseen kohtaan. Samalla kun vanhat kilpakumppanit siirtyvät sähköön ja sovittelevat ylleen crossoverin muotoja, Honda Civic luottaa edelleen omaan tekemiseensä.

Civicin tila-autovuodet ovat kaukana takana, joten pitkänhuiskea hatchback on pysynyt pääpiirteittäin muodossaan 10. polveen nähden. Spoilereita ja leikkauksia on siistitty kuitenkin reilusti ja keulasta ilme on lähes pelkistetty. Sama trendi on jatkunut sisätiloissa, jossa keskikonsolia ja kojelautaa on trimmattu pienemmiksi. Hondan suuri innovaatio ovat painikkeet, joten koko ohjaamosta ei löydy yhtään hipaisupainiketta. Ainoa kosketeltava käyttöliittymä on tietoviihdejärjestelmä, jonka pelkistetty tyyli on tuttu sisarmalleista.

Honda Civic e:HEV hybridi

Hondalla on kuitenkin tuijotettu moottorivalikoimaa pitkään ja harkiten. Uusi (täys)hybridivoimalinja on sukua sisarmalleissa nähdylle ratkaisulle. Suurin osa auton liikkeestä tulee sähkömoottorilta ja bensiinimoottori tarjoaa yleisimmin generaattoriapua. Hondamaiseen tapaan järjestelmää on kuitenkin jälleen kehitetty ja viilattu paremmin Civiciin sopivaksi. Vaikka yhden voimalinjan mallisto kuulostaa tylsältä, tarjoaa se entisen moottoripaletin hyvät puolet (1,0-litraisen kulutuksen, 1,5-litraisen tehon ja dieselin väännön) samassa paketissa.

Honda Civic e:HEV hybridi

Eikä Honda olisi Honda ilman, että yhtiö pähkäilee uskomattomien yksityiskohtien parissa. Keventäminen ja kitkahäviöiden minimointi ovat olleet asialistalla eri puolilla autoa. Jopa kojelaudan ilmaritilöiden muotoa on pähkäilty, jotta ilmavirta ei olisi niin pistemäinen.

Honda Civic e:HEV hybridi

Palaamme tarkemmin Honda Civic e:HEV:in ominaisuuksiin pitkässä koeajossa lähiviikkoina, jolloin myös auton hinnoittelun pitäisi olla selvillä.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Honda

Kaikki koeajot

Uusimmat