Ajoneuvot | Esittely | 14.4.2019

Maistiainen: odotuksia lunastamassa – Jaguar XE

Jaguar XE on saanut kattavan kasvojenkohotuksen, joka viimein nostaa sporttisedanin siltä odotetulle tasolle.

Jaa artikkeli

Hyvästi kovat muovit ja Dan Brownin koodiarvoitukselta tuntunut tietoviihdejärjestelmä, tervetuloa laadukkaat materiaalit ja inhimillinen käyttöliittymä! Jaguar XE on uusittu rohkealla kädellä sisältä, ulkoa ja varustelistalta. Ajettavuus? Se on onneksi pidetty ennallaan.

Jaguar XE

Vuonna 2014 esitelty Jaguar XE on saanut elinkaaripäivityksenä ennen kaikkea uuden sisustan. Uusitut ovet, paitsi istuvat tyyliin paremmin, sisältävät nyt kunnon ovitaskut. Uusi kojelauta sopii vihdoin Jaguarin imagoon ja sisältää aina Touch Pro -tietoviihdejärjestelmän 10,2-tuumaisen ruudun. Varusteltuna luvassa on muun muassa I-Pacesta tuttu Touch Pro Duo -järjestelmä, joka tuo toisen näytön vaikkapa ilmastoinnin tai mediasoittimen hallintaan.

Jaguar XE

Tarjolla on myös juuri uudistuneesta Range Rover Evoquesta tuttu ClearSight-taustapeili, jossa klassista taustapeiliä täydennetään vaihtoehdolla katsella näytöstä haineväantenniin piilotetun kameran kuvaa. Laajakulmakamera näyttää reilusti perinteistä peilinäkymää laajemman alueen, ja hämmentävää kyllä, selkeämmin. Kuljettajalta vaaditaan kuitenkin pientä avaruudentajuista hienosäätöä sen suhteen, miten uusi peilinäkymä ja sivupeilit sopivat yhteen.

Ulkoisesti Jaguar XE:tä on viilattu viirumaisemmilla täysledivaloilla ja hoikemmalla keulailmeellä. Valmistaja on halunnut korostaa auton leveyttä visuaalisesti muotoilemalla myös etu- ja takahelmat uudelleen. F-Typestä tuttu takavalotyyli on sekin vaihtunut leveämmältä näyttävään shikaanimalliin.

Jaguar XE

Päivitetty brittisedan istuu vihdoin muuhun mallistoon ajettavuuden lisäksi myös laatuvaikutelman osalta. Kilpailu segmentissä sen kuin kiristyy.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Keskustelu