Range Rover Sport Land Rover

Ajoneuvot Koeajo 14.9.2022

Maistiainen: Range Rover Sport – instituution varjossa

Range Rover Sport on saavuttanut kolmannen mallipolvensa ja pian 20 vuoden iän, joten Range Roverin pienempi painos ei ole uusi ilmestys. Pienempi ei kuitenkaan aina tarkoita vähempää.

Land Roverin monipolvisessa mallistossa Range Roverin ja Range Rover Sportin välinen suhde on selkeimmästä päästä. Iso Range Rover on kasvanut vuosien aikana jo instituutioksi ja samalla autolle on kertynyt melkoisesti mittaa. Tuskin kukaan ajattelee Range Rover Sportia erityisen urheilullisena, mutta tässä yhteydessä nimitys merkitsee lähinnä pienempää painosta.

Range Rover Sport Land Rover

Uusi MLA-Flexiksi nimetty perusrakenne on jaettu Range Roverin kanssa ja mallien kehitystyö on tapahtunut yhtä aikaa. Isoveljen tavoin myös Range Rover Sportista nähdään lähiaikoina markkinoilla koko kattaus käyttövoimia aina dieselistä lataushybridiin ja täyssähköön. Näistä täyssähkö saapuu muutaman vuoden sisään.

Ulkoisesti Range Rover Sportissa on haettu sukunäköä isoveljeen, mutta ilmeestä on tehty tuimempi. Sulavat puikulamuodot eivät kuitenkaan tarkoita maastokykyjen heikentymistä, joten Range Rover Sportilla pystyy selviytymään reilusti keskivertokuljettajan uskallusta pidemmälle.

Range Rover Sport Land Rover

4,95 metriä pitkä Range Rover Sport on aina viisipaikkainen, mutta tavaratilaa on komeat 647 litraa (VDA). Leveyttä on yli kaksi metriä peilit käännettynäkin ja RRS:llä on korkeutta 1,82 metriä, joten isoa Range Roveria pienempi ei tarkoita automaattisesti kompaktia autoa. Kuljettajan työpisteeltä autot ovat lähes identtiset.

Palaamme Range Rover Sportin kykyihin tiellä ja sen välittömässä läheisyydessä sekä monipuoliseen voimalinjavalikoimaan lähiaikoina täyden koeajon muodossa.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Land Rover

Kaikki koeajot

Uusimmat