Yamaha NEO kaupunkiskootteri koeajo

Ajoneuvot 22.6.2022

Maistiainen: Yamaha Neo´s -sähköskootteri – vaivattomin kaupunkiajoneuvo?

Yamaha Neo´s ilahduttaa käytön helppoudellaan sekä laadukkaalla tuntumallaan.

Jos suhtaudut skeptisesti sähkötoimisiin ajoneuvoihin ja epäilet niiden toimivuutta, niin helpoin tapa päästä ennakkoluuloista on koeajaa uusi sähkötoiminen Yamaha Neo´s -moposkootteri. Se on suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöiseksi niin käytön kuin akun latauksenkin osalta. Harvinaisen valmiiksi suunniteltu ja laadukas paketti mopoluokassa.

Avaimeton Smart Key -järjestelmä on osa helppokäyttöisyyttä. Riittää kun avaimenperä on taskussa, istahdat satulaan, käännät virtakatkaisijan päälle ja painat Run-napista, tämän jälkeen Neo´s lähtee liikkeelle kaasukahvaa kääntämällä.

Mittaristo on yksinkertainen näyttäen nopeuden ja akun (akkujen) varaustilan samanlaisina palkistoina kuin yleensä esitetään polttonesteen määrä. Jarruja operoidaan skootterien tapaan kahdella jarrukahvalla.

Yamaha NEO kaupunkiskootteri koeajo

Akun voimalla

Vakiona mukaan tulee yksi akku, jolle luvataan toimintamatkaa 37 kilometriä. Koeajon perusteella akku tyhjenee urheilullisella tyylillä noin 30 kilometrin matkalla ja rauhallisemmin ajaen virtaa riittää 40 kilometrin matkalle.

Kun tulee aika ladata akku, voidaan se tehdä joko pitäen akku paikallaan tai nostamalla kahdeksan kilon painoinen akku pois satulan alla olevasta lokerostaan ja lataamalla siellä missä sähköä on saatavilla. Jos toimintamatkaa kaipaa lisää, niin satulan alla on tilaa myös toiselle samanlaiselle akulle, jolloin tavaratila pienenee. Toimintamatka luonnollisesti tuplaantuu tällöin noin 75 kilometriin, joka moposkootterille on riittävästi.

Akuille on satulan alla selkeät hahlot, johon ne asennetaan, ja ne ovat suoraan käyttökunnossa ilman erillisten kaapeleiden kytkemistä. Yamahalla on selkeästi ajateltu tässäkin asiassa käytön helppoutta.

Harjaton sähkömoottori

Lisää käytön vaivattomuutta tuo takapyörän napaan asennettu harjaton sähkömoottori. Suoravetorakenne poistaa vaihteiden ja vetohihnojen tarpeen vähentäen vaihteistoon ja hihnoihin liittyvää tehohäviötä, melua ja huoltotarvetta.

Kaupunkiajossa mopon etuna on myös joustava pysäköintimahdollisuus, sillä sen saa pysäköidä lähes mihin tahansa, kunhan se ei haittaa muuta liikennettä tai jalankulkijoita. Kun kypärälle on vielä lukittu säilytystila satulan alla, niin koeajon perusteella kaupunkiajaminen ei tästä enää voi muuttua helpommaksi.

Yamaha Neo´s -sähköskootteri

Moottori: harjaton sähkömoottori
Teho: 2,5 kW
Vääntö: 136 Nm
Akkutyyppi: litiumioni
Toimintamatka/per akku: 37 km (WMTC-luokka 1)
Latausaika: 8h (0-100 %)
Akun paino: 8,0 kg
Lisäakun hinta: 1180 €

Istuinkorkeus: 795 mm
Akseliväli: 1305 mm
Paino ilman akkuja: 90 kg

Hinta: 3290 € (yhdellä akulla)

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Yamaha

Kaikki koeajot

Uusimmat