McLaren Elva

Ajoneuvot Uutinen 15.11.2019

McLaren Elva: 815 hevosvoimaa vailla ikkunoita tai tuulilasia

McLaren Elva on brittiläisen superautoyhtiön malleista kevein ja pelkistetyin.

McLaren jatkaa superautojen julkaisua sellaista tahtia, ettei perässä meinaa pysyä. Yhtiön rajuimpaan Ultimate Series -autosarjaan esitelty uutuus liittyy samaan sarjaan P1:n, Sennan ja Speedtailin kanssa.  Nimen Elvalle antaa 1960-luvun McLaren-Elva -kilpuri.

Tyyliltään Elva on McLaren urheiluautoista kaikkein pelkistetyin: ei ikkunoita, ja tuulilasikin on vaihtoehtoinen.

Nopeampi kuin Senna

Auton moottorina on Sennasta tuttu versio 4-litraisesta tuplaturbo-V8:sta. Huipputehoa se kehittää 814 hevosvoimaa, ja auton kerrotaan kiihtyvän 0–100 km/h alle kolmeen sekuntiin. Vieläkin hurjempaa on kyyti nollasta kahteensataan: 6,7 sekuntia.

McLaren Elva

Suorituskyvyn taustalla on Elvan keveys: McLaren kertoo sen olevan yhtiön katuautoista kaikkein kevein. Elvan painoa ei kuitenkaan vielä paljasteta, mutta vertailun vuoksi kerrottakoon Sennan painavan 1374 kiloa ja tarunhohtoisen McLaren F1 -urheiluauton vain 1138 kg.

Yhtiö kertoo panostaneensa aerodynamiikkaan. Esimerkiksi tuulilasin puutetta paikataan aktiivisella ilmavirran ohjauksella, joka korkeammissa vauhdeissa luo suojaavan ilmapatsaan matkustamon eteen. Matalammissa nopeuksissa järjestelmä kytketään pois, jotta ohjaamossa voi nauttia avoautotunnelmasta.

399 kappaletta

McLaren Elva

Yksittäisistä hienouksista mainittakoon titaanista 3D-tulostettu pakoputken pää ja optiona tarjottava 18 karaatin valkokullasta tai platinasta tehty logo.

Kovin edullisesta tarjouksesta Elvassa ei toki ole kyse. McLaren kertoo valmistavansa autoa vain 399 kappaletta, ja kotimarkkinoilla Iso-Britanniassa arvonlisäverollinen hinta on 1 425 000 puntaa. Ja personointi päälle.

McLaren Elva

Jaa artikkeli

Valmistajalta: McLaren

Kaikki koeajot

Uusimmat