McLaren Speedtail

Ajoneuvot Uutinen 29.10.2018

McLaren Speedtail – kaikki pyhän nopeuden tähden

Sulava ja supernopea. Siinä McLaren Speedtailin resepti.

Kun superautojen suorituskyky lähti käsistä, syntyi hyperauto. Viime aikoina vuoro toisensa perään suorituskykykäsitteet uusiksi kirjoittavia tavoittamattoman arvokkaita erikoisautoja on nähty niin Bugattilta, Aston Martinilta, Mercedes-AMG:ltä, Koenigseggiltä kuin täyssäköisenä kroatilaiselta Rimaciltakin. Nelinumeroisten tehojen ja järjettömän suorituskyvyn keskellä erottautuminen ei ole helppoa.

McLaren Speedtail

403

Silti McLaren Speedtail onnistuu. Se keskittyy vain yhteen asiaan, siihen superautojen alkuperäiseen tinkimättömään tavoitteeseen: nopeuteen. Speedtail on tapa siirtää 1,75 miljoonaa verotonta puntaa 403 kilometrin tuntinopeudella. Se on kaikkien aikojen nopein McLaren, ja samalla yksi kiehtovimman näköisistä hyperautoista.

McLaren Speedtail

Huima vauhti perustuu raakaan voimaan ja aerodynaamiseen osaamiseen. McLaren kertoo Speedtailin liikkuvan 1050-hevosvoimaisella hybridivoimalinjalla, joka kykenee linkoamaan 5,1 metrisen auton paikaltaan 300 kilometrin tuntinopeuteen vain 12,8 sekunnissa. Tarkempia tietoja voimanlähteestä vielä kerrota – tulokset saavat puhua.

McLaren Speedtail

Taipuvaa pintaa

Aerodynaamisia kohokohtia ovat kameroin toteutetut peilit, jotka kätkeytyvät auton korin sisään huippunopeutta tavoitellessa. Tällöin myös maavara laskee 35 millimetriä, jolloin Speedtailin korkeudeksi jää vain 1 120 millimetriä. Etupyörien ilmavirtaa hallitaan kapselein, joiden kerrotaan pysyvän paikallaan. Ehkä hienoin yksittäinen ominaisuus on kuitenkin takasiivekkeet, jotka toteutetaan taivuttamalla ohutta hiilikuitupintaa.

McLaren Speedtail

Speedtailin sisätilat tekevät kunniaa McLaren F1:lle. Yläviistoon aukeavat ovet avaavat kulun kolmipaikkaiseen ohjaamoon, jossa kuljettaja istuu tietysti keskellä.

McLaren Speedtail

Speedtailin valmistusmääräksi kerrotaan 106 autoa – ja kaikki ovat jo myyty. Kuin sattumalta myös McLaren F1 –malleja valmistui 106 autoa.

 

Jaa artikkeli

Valmistajalta: McLaren

Kaikki koeajot

Uusimmat