Mercedes-Benz X-sarja

Ajoneuvot Uutinen 16.7.2019

Kirvestä lavalle: Mercedes-Benz X-sarja karsiutumassa mallistosta

Nissanin kanssa yhteistyössä toteutettu Mercedes-Benz X-sarja on päätymässä leikkuriin jo ennen faceliftiä. Syynä on mallin heikko kysyntä ja Daimlerin synkeäksi kääntynyt vuosi.

Daimlerin alkuvuosi on koostunut tulosvaroituksista ja kulujen karsimisesta. Nyt leikkuriin on joutumassa myös 2017 esitelty avolavajuhta Mercedes-Benz X-sarja. Nissanin kanssa yhteistyössä Navarasta lavastettu Mercedes myi viime vuonna vain 16 700 kappaletta Euroopassa, Australiassa ja Etelä-Afrikassa. Automalli tuomittiin liian pieneksi Yhdysvaltain markkinoille.

Mercedeksen tarkoituksena oli laventaa hyötyajoneuvotarjontaansa avolavaisella X-sarjalla, mutta auton korkea hinta ja Volkswagen Amarokin ja Ford Rangerin asettama kova kilpailu ovat nostaneet tien pystyyn. Apua ei ole saatu myöskään muutamista takaisinkutsuista, kuten jalkatilan valosta, joka saattoi irrotessaan kiilautua jarrupolkimen alle.

Mercedes-Benz X 250d Power

Mercedeksen X-sarja kootaan Nissanin Barcelonan tehtaalla yhdessä Navaran ja Renault Alaskanin kanssa. Helmikuussa Daimlerin silloinen pääjohtaja Dieter Zetsche hylkäsi suunnitelmat lisätuotannosta Renault-Nissanin Argentinan tehtaalla.

X-sarjan karsiutumisen taustalla ovat emoyhtiö Daimlerin vaikeudet. Yhtiö joutui alentamaan tulosennustettaan neljännen kerran 13 kuukauden aikana. Syynä ovat joidenkin dieseleiden odotettua korkeammat päivityskustannukset sekä Takatan turvatyynyihin liittyvät takaisinkutsut.

Lähde: Automotive News Kuvat: Mercedes-Benz, Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat